Perinnönjako 14.1.2020

Perinnönjako ja perinnönjakokirja

Perinnönjaossa on useita eri mahdollisuuksia. Sopimusjaossa kuolinpesän osakkaat jakavat keskenään pesän omaisuuden. Virallisjaossa jakajana toimii puolestaan erikseen nimetty pesänjakaja. Kuolinpesä voidaan myös pitää jakamattomana tai jakaa vain osittain. Jos vainaja oli naimisissa, ennen...

Lue loput artikkelista liittymällä jäseneksi!

Tämän ja yli 2000 muuta veroneuvoa sekä kaikki muut jäsenetumme saat heti käyttöösi liittymällä Veronmaksajien jäseneksi.
Rekisteröitymällä pääset heti lukemaan viisi sivua. Jos olet jo jäsen, kirjaudu sisään tästä »
Membership illustration

Sinua saattaisi kiinnostaa

Perinnönjako

Perinnönjaossa kuolinpesän osakkaat jakavat keskenään pesän omaisuuden (sopimusjako) tai jakajana voi toimia erikseen nimetty pesänjakaja (virallisjako). Lisäksi kuolinpesä voidaan myös pitää jakamattomana tai jakaa vain osittain.

Lue lisää

Miten metsätila kannattaa siirtää kuolinpesän osakkaalle?

Kuolinpesän osakkaina on kolme sisarusta. Suunnittelemme parhaillaan perinnönjakoa. Yksi osakas ottaa talon, toinen ottaa oman osuutensa rahana ja minulle jää metsätila. Minä ja toinen osakas siis maksamme pesän ulkopuolisilla varoilla kolmannelle osakkaalle hänen osuutensa. Onko metsätilan osalt...

Lue lisää

Kuolinpesän verotus

Kuolinpesä tarkoittaa kuolleen henkilön varojen ja velkojen kokonaisuutta. Kuolinpesä ei maksa perintöveroa, mutta tuloverotuksessa se on itsenäinen verovelvollinen.

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki