Veronmaksajien Lehtinen Vero2013-tapahtumassa: Ostovoiman turvaaminen edellyttää hallitukselta uusia veropäätöksiä

12.03.2013  |  Vuosi 2013

Ostovoiman turvaaminen ensi vuonna edellyttää toimia sekä hallitukselta että työmarkkinajärjestöiltä, totesi Veronmaksajain Keskusliiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen avatessaan Vero2013–tapahtuman Helsingissä.

-  Pelkillä palkankorotuksilla ei saada aikaan myönteistä ostovoima- ja työllisyyskehitystä, jos hallitus ei liiku veroratkaisuissa, arvioi Lehtinen.

Lehtinen pitää myönteisenä hallituksen valmiutta omalta osaltaan tukea työmarkkinaratkaisun syntymistä.

- Hallituksen osalta tärkeintä on torjua kokonaan ansiotulojen verotusta uhkaava kiristyminen.

-  Veromaltin ja palkkamaltin suotuisalla yhdistelmällä on mahdollista katkaista alenevan ostovoiman, hiipuvan kilpailukyvyn ja heikkenevän kansantalouden uhkaava noidankehä, totesi Lehtinen esitellessään laskelmia ensi vuoden ostovoimanäkymistä.

Valtiontalouden sopeuttamisessa hallitus ei saa nyt liioitella lyhyen aikavälin finanssipolitiikan kiristämistä, jotta ajankohtaista taantumaa ei muuteta omin päätöksin lamaksi.

-  Valtion velkasuhteen taittaminen riittää hyvin tavoitteeksi tässä tilanteessa.

-  Sopeutumistoimien mitoituksessa on huomioitava myös haastava suhdannetilanne, joten valtiovarainministeriön aiempiin ennusteisiin perustuva 0,5 miljardia euroa on hyvä ja tilanteeseen sopiva lähtökohta kehysriihessä.

-  Tarvittava melko maltillinen lisäsopeutus on syytä toteuttaa ensisijaisesti menosäästöillä, verotusta on jo kylliksi kiristetty.

Lisätiedot:
toimitusjohtaja Teemu Lehtinen, 0400 414 652

Teemu Lehtisen esitys Vero2013-tapahtumassa (pdf)

Tulosta

Oikeasti hyödyllistä tietoa arjen talousasioista

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.