24.2.2022

Ensimmäiset esitäytetyt veroilmoitukset Omaverossa torstaina

Toiminimiyrittäjien, maataloudenharjoittajien ja heidän puolisoidensa esitäytetyt veroilmoitukset tulevat tänään täydennettäviksi Omaveroon. Veroilmoituksen määräpäivä on 1.4.2022. Muut saavat esitäytetyn veroilmoituksen maalis-huhtikuussa ja määräpäivä on toukokuussa.

Esitäytetty veroilmoitus pitää tarkistaa ja tarvittaessa täydentää veroilmoitukselle puuttuvat tiedot. Verohallinto saa paljon tietoja automaattisesti, mutta osa tuloista ja vähennyksistä pitää ilmoittaa itse.  

Esitäytetty veroilmoitus tulee myöhemmin postilla kotiin niille, jotka eivät ole luopuneet Verohallinnon lähettämästä paperipostista.  

Toiminimiyrittäjien on kevään aikana täydennettävä kaksi veroilmoitusta: sekä henkilökohtainen, esitäytetty veroilmoitus että elinkeinotoiminnan veroilmoitus. Molempien määräpäivä on 1. huhtikuuta. 

Yritystoimintaa koskeva elinkeinotoiminnan veroilmoitus pitää aina palauttaa, vaikka viime vuonna ei olisikaan ollut yritystoimintaa.  

Toiminimiyrittäjät saavat veroilmoituslomakkeet tänä vuonna ensimmäistä kertaa vain sähköisessä muodossa Omaveroon. 

Jos kuitenkin haluaa vielä lähettää toiminimiyrityksen veroilmoituksen paperilla, paperilomakkeen voi tulostaa vero.fi:sta tai tilata itselleen puhelimitse

Maataloudenharjoittaja saa Verohallinnolta sekä henkilökohtaisen esitäytetyön veroilmoituksen että maatalouden veroilmoituksen. Näiden määräpäivä on 1. huhtikuuta.  

Maatalouden veroilmoitus pitää palauttaa, vaikka toimintaa ei olisi vuonna 2020 ollut.  

Verohallinto on lähettänyt maatalousyhtymien ja metsätalouden veroilmoitukset jo aiemmin. Maatalousyhtymän veroilmoituksen ja metsätalouden veroilmoituksen määräpäivä on 28.2.  

Minna Petäinen

Tulosta sivu
Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki