Veronmaksajien vuosikokous: Kohtuullinen verotus, rakenneuudistukset ja säästäväisyys ankkuroitava hallitusohjelmaan

07.05.2019  |  Ajankohtaista liitosta

Veronmaksajain Keskusliitto odottaa hallitusneuvottelijoilta määrätietoista etenemistä vahvistuvan talouden ja paranevan työllisyyden tiellä.

"Talous ei kukoista automaattisesti, eikä 75 prosentin työllisyysaste toteudu itsekseen", liitto toteaa vuosikokouksensa kannanotossa 6.5.2019.

Veronmaksajien mukaan myönteisen talous- ja työllisyyskehityksen aikaansaaminen edellyttää seuraavalta hallitukselta selkeää ja luottamusta herättävää talous- ja veropolitiikkaa. Tämä tulee ankkuroida johdonmukaisiin talouskasvua ja työllisyyttä edistäviin peruslinjauksiin koko vaalikaudeksi.

Verotuksen yleistä tasoa on maltillisesti alennettava. Kansantalouden veroasteen nousuun saatiin päättyneellä vaalikaudella selvä käänne ja tulokset ovat olleet hyviä.

Ansiotulojen verotusta on kevennettävä kautta linjan, kaikilla tulotasoilla. On verotettava mieluummin haittoja kuin hyödyllisiä asioita, kuten työntekoa. Myös työeläkkeen saajat on pidettävä ansiotulojen verotuksen kevennyksissä mukana.

Julkiseen talouteen kohdistuvaa kestävyysvajetta on purettava rakenneuudistuksilla. Sosiaali- ja terveyspalveluja on jatkuvasti kehitettävä niin, että tuottavuus kohenee tinkimättä palvelujen laadusta. Julkiset menot on pidettävä tiukasti kurissa. Mahdollinen lisäsopeutus on tehtävä menosäästöillä, ei verotusta kiristämällä.

Nimityksiä liiton toimielimiin

Veronmaksajain Keskusliiton hallituksen jäseniksi kaudelle 2019–2022 valittiin uudelleen toiminnanjohtaja Salla Luomanmäki ja verojohtaja Timo Sipilä. Uusina jäseninä hallitukseen valittiin johtaja Elina Pylkkänen ja asianajaja Sari Laaksonen.

Vaalivaliokunnan uudeksi puheenjohtajaksi valittiin johtaja Jussi Mustonen.

Veronmaksajien valtuuskunnan jäseniksi kolmivuotiskaudelle 2019–2022 valittiin uudelleen pankinjohtaja Juhani Erkintalo, toimitusjohtaja Eero Ipatti, KTM Tuija Karppanen, varatuomari Torsti Lakari, asianajaja Esa Luomajoki, maanviljelijä Heikki Malinen, verotusneuvos Raimo Pallonen, KTM Pentti Pääjärvi, varatuomari Tomi Rimpi, toimitusjohtaja Risto Rouhiainen, varatuomari Ari Salomaa, kunnanjohtaja Toivo Seppälä, KHT Aimo Siitonen, OTK Katariina Sorvanto ja uutena jäsenenä yrittäjä Reino Pirinen.

Vuosikokous vahvisti liiton toimintakertomuksen vuodelta 2018. Voit tutustua liiton vuosikertomukseen 2018 täällä.

Vuosikokouksen kannanotto 6.5.2019 (pdf)

Liiton puheenjohtajan Seppo Penttilän avauspuheenvuoro vuosikokouksessa 6.5.2019 (pdf)

Tulosta

Haluatko lisää hyötytietoa arjen talousasioista?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.