Kiinteistöveropäätös kannattaa tarkistaa

04.04.2012  |  Vuosi 2012

Verohallinto on postittanut kiinteistöveropäätökset aiempia vuosia aikaisemmin. Päätös ja sen mukana tulleet ilmoitus- ja selvitysosa on syytä tarkistaa.

”Jos kiinteistön tiedoissa on virheitä tai puutteita, päätöksen ilmoitusosa on palautettava korjattuna viimeistään 8.5. tai 15.5. Palautuspäivä on merkitty lomakkeeseen”, Veronmaksajien johtava lakimies Juha Koponen muistuttaa.

”Jos tiedot ovat oikein, ilmoitusosaa ei tarvitse palauttaa.”

Ilmoitusosasta löytyvät muun muassa henkilötiedot ja kiinteistön kiinteistötunnus. Selvitysosassa on eritelty tarkemmin verotusarvon perusteena olevat maapohjan ja rakennusten tiedot.

”Kun korjaat tietoja, irrota ilmoitusosa lomakkeesta ja merkitse rasti sen kiinteistön kohdalle, jonka tietoja muutat. Palauta ilmoitusosa allekirjoitettuna verotoimistoon”, Koponen ohjeistaa.

Tarvetta korjauksiin voi olla, jos kiinteistö on esimerkiksi hankittu vuonna 2011 tai jos rakennus on ollut rakenteilla 31. joulukuuta viime vuonna tai valmistunut viime vuoden aikana. Rakennusten perusparannuksista tai kiinteistöllä sijaitsevan rakennuksen purkamisesta pitää myös antaa selvitys.

”Jos teet korjauksia tai Verohallinto saa kiinteistöverotukseesi vaikuttavia tietoja muualta, saat elokuussa uuden verotuspäätöksen. Sen mukana ei ole uutta ilmoitusosaa.”

Kiinteistöveron eräpäivät ovat aiempaan tapaan syksyllä. Ensimmäinen eräpäivä on 19.9.2012 ja toinen 1.11.2012.

Lisätietoja: 

johtava lakimies Juha Koponen, Veronmaksajat, puh. 09 6188 7307

Tulosta

Haluatko lisää hyötytietoa arjen talousasioista?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.