Veronmaksajien Kaari: Käy veroilmoitus huolella läpi

10.04.2012  |  Vuosi 2012

Esitäytetty veroilmoitus kannattaa käydä huolella läpi. Puuttuvat tiedot pitää täydentää ja mahdolliset virheet korjata. Muutokset voi ilmoittaa verottajalle sähköisesti.

Tänä vuonna esitäytetyn veroilmoituksen täyttöoppaassa ei ole enää mukana liitelomakkeita esimerkiksi kotitalousvähennyksen, vuokratulojen tai myyntivoittojen ilmoittamista varten.

”Jos et täydennä veroilmoitustasi verkossa, voit tulostaa tarvittavat liitelomakkeet Verohallinnon verkkosivuilta”, Veronmaksajain Keskusliiton johtava lakimies Päivi Kaari muistuttaa.

”Voit myös soittaa verotoimistoon ja pyytää lähettämään lomakkeita postitse. Lomakkeet kannattaa tilata mahdollisimman nopeasti, jotta ehdit palauttaa ilmoituksen ajoissa.”

Veroilmoitukseen liittyviä kuitteja ja muita selvityksiä, kuten ajopäiväkirjaa, ei lähetetä verottajalle. Kuitit on kuitenkin syytä pitää tallessa, sillä verottaja saattaa pyytää niitä tarkistettaviksi.

Verohallinnon veroilmoituspalvelua voi käyttää henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai sirullisella henkilökortilla.

”Kaikkia tietoja ei tarvitse täyttää sähköisessä palvelussa kerralla. Voit esimerkiksi ilmoittaa ensin kodin ja työpaikan väliset matkakulut ja seuraavana päivänä vuokratulot”, Kaari opastaa.

”Verkossa pysyvät näkyvissä myös aiempina päivinä antamasi tiedot, joita voit tarvittaessa korjata viimeiseen palautuspäivään saakka. Älä kuitenkaan anna samaa tietoa sekä verkossa että paperilla. Jompikumpi riittää.”

Verkkopalvelu sulkeutuu yksilöllisesti kunkin oman palautuspäivän mukaan eli joko 8.5. tai 15.5. Viimeinen palautuspäivä on siis sama kuin paperilla ilmoitettaessa.

”Esitäytetty veroilmoitus on vasta verottajan ehdotus. Tarkistamalla ilmoituksen voi välttyä tuhansien eurojen aiheettomilta veroilta. Apua ja vinkkejä tarkistamiseen saat Veronmaksajien verkkopalvelusta."

Veronmaksajain Keskusliitto on kansalaisten ja yhteisöjen riippumaton järjestö, jolla on 230 000 jäsentä. Järjestön tavoitteena on kohtuullinen ja oikeudenmukainen verotus, ja se neuvoo suomalaisia kaikissa verotukseen liittyvissä asioissa.

Lisätiedot:
johtava lakimies Päivi Kaari, Veronmaksajat, puh. 09 6188 7339
tiedotuspäällikkö Leena Kurkinen, Veronmaksajat, puh. 09 6188 7352

 

 

Tulosta

Haluatko lisää hyötytietoa arjen talousasioista?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.