Älä tyri veronpalautusta – ilmoita tilinumerosi viimeistään 27.7.

27.07.2020  |  Uutiset

Noin 1,9 miljoonaa veronmaksajaa saa veronpalautusta 4. elokuuta. Palautuksen saajista 40 000:lta puuttuu Verottajan asiakasrekisteristä tilinumero. Näissä tapauksissa veronpalautusta ei voida maksaa tilille.

Jos tilinumero ei ole Verohallinnon tiedossa, maksetaan mahdollinen veronpalautus maksuosoituksena eli rahalähetyksenä OP:n välityksellä. Osuuspankit perivät maksuosoituksen lunastamisesta palveluhinnastonsa mukaisen maksun.

Tilinumeron ehtii ilmoittaa vielä maanantaina 27.7. Se kannattaa tehdä sähköisessä Omavero-palvelussa.

”Jos on esimerkiksi vaihtanut pankkia, pitää uusi pankkitilitieto ilmoittaa Verohallinnolle", ylitarkastaja Tarja Tapio Verohallinnosta sanoo.

Palautuksen määrä voi pienentyä

Veronpalautuksen määrä ja maksupäivä voivat muuttua verotuspäätöksessä ilmoitetuista.

Jos sinulla on verotuksen päättymispäivänä maksamatonta veroa, veronpalautusta käytetään tämän erääntyneen veron maksamiseen. Lisäksi veronpalautusta käytetään erääntyvien verojen maksamiseen niiden eräpäivinä verotuksen päättymispäivästä alkaen seuraavan kuun 4. päivään asti.

"Esimerkiksi asiakkailla, joilla verotus on päättynyt kesäkuussa ja joilla on perintöveroa maksettavanaan, on veronpalautusta käytetty perintöveron maksuksi sen eräpäivänä 1.7. Tällöin mahdollinen oma perintöveron maksu on siirtynyt seuraavalle perintöveron erälle. Jos tulevia eriä ei ole, raha palautetaan veronmaksajalle, sanoo Tarja Tapio.

Veronpalauksen käytöstä ilmoitetaan Omaverossa sekä seuraavan kuun alussa lähetettävässä yhteenvetokirjeessä.

Useita eri maksupäiviä

Suurin osa henkilöasiakkaista saa veronpalautuksensa tänä vuonna 4.8.
Tällöin veronpalautuksia saa 1,9 miljoonaa asiakasta yhteensä noin 900 miljoonaa euroa.

Veronpalautuksille ei ole enää yhtä yhteistä maksupäivää. Veronpalautuksen maksupäivä riippuu siitä, milloin oma verotus päättyy. Verotus päättyy eri asiakkailla eri aikaan. Veronpalautuspäivä on verotuksen päättymistä seuraavan toisen kuukauden alussa.

Jos verotus on päättynyt kesäkuussa, veronpalautus maksetaan 4.8. Oman verotuksen päättymispäivän ja veronpalautuksen maksupäivän voi tarkistaa verotuspäätöksestä ja Omaverosta.

Syyskuussa veronpalautuksia saa arviolta 0,7 miljoonaa veronmaksajaa ja silloin palautuksia maksetaan yhteensä 500 miljoonaa euroa. Veronpalautuksen saajista loput saavat veronpalautuksensa joulukuun alkuun mennessä. 

Muista mätkyt  3. elokuuta

Suurimmalla osalla henkilöasiakkaista, joilla on jäännösveroa eli mätkyjä maksettavanaan, on ensimmäisen erän eräpäivä jo 3.8. Tällöin noin 330 000 asiakasta maksaa jäännösveroa yhteensä noin 105 miljoonaa euroa. Verot kannattaa maksaa viimeistään eräpäivänä, koska maksamattomalle verolle kertyy viivästyskorkoa heti eräpäivää seuraavasta päivästä alkaen. Maksamiseen tarvittavat tiedot näkyvät verotuspäätöksestä ja Omaverosta.

 Satu Alavalkama

 

Tulosta

Oikeasti hyödyllistä tietoa arjen talousasioista

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.