JÄSENALUEELLE KIRJAUTUMINEN UUDISTUI   Katso ohjeet »

Energiaverosta tulossa lisäpalautusta maataloudenharjoittajille

25.04.2022  |  Uutiset

Suurin osa maataloudenharjoittajista on saamassa lisäpalautuksen energiaverosta. Hallitus esittää 45 miljoonan euron lisäpalautuksia niille maataloudenharjoittajille, jotka ovat saaneet tänä keväänä hyväksytyn päätöksen vuoden 2021 energiaveron palautuksista. Lisäpalautus maksetaan automaattisesti niille, jotka ovat siihen oikeutettuja.

Lisäpalautusta maksetaan kevyestä ja raskaasta polttoöljystä sekä R-luokan biopolttoöljystä. 

”Lisäpalautus koskee maataloudenharjoittajien lisäksi viljankuivaajia ja ammattimaisia kasvihuoneviljelijöitä”, kertoo ylitarkastaja Petri Lindroos Verohallinnosta tiedotteessa. 

Tavoitteena on, että lisäpalautus voitaisiin maksaa mahdollisimman pian lain tultua voimaan.

Verohallinto laskee lisäpalautuksen niistä polttoöljyn ja biopolttoöljyn kulutusmääristä, jotka asiakas on ilmoittanut aiemmin vuoden 2021 energiaveron palautushakemuksessaan. 

Lisäpalautusta ei tarvitse hakea erikseen Verohallinnolta. ”Maksamme lisäpalautuksen kaikille, jotka ovat saaneet aiemmin hyväksytyn päätöksen vuoden 2021 energiaveron palautushakemukseensa”, Lindroos sanoo. 

Lisäpalautusta ei voi saada, jos maataloudenharjoittaja tai ammattimainen kasvihuoneviljelijä ei ole hakenut lainkaan maatalouden energiaveron palautusta vuodelta 2021 tai verovuoden hakemus on hylätty.

Maataloudenharjoittajilla palautushakemuksen määräpäivä oli helmikuun lopussa – osakeyhtiöillä sekä muilla yhteisöillä neljän kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä.  

Keskimäärin lisäpalautus olisi hakijaa kohti noin 1 300 euroa ja sitä maksettaisi lähes täysin hakijoiden vuonna 2021 kuluttaman kevyen polttoöljyn perusteella. Yleisimmin palautus jäisi alle 1 000 euroon ja noin kolmasosalla hakijoista alle 500 euroon.

Minna Petäinen

Tulosta