Esitäytetty veroilmoitus 2020 Omaverossa viimeistään huhtikuun alkupuolella

17.03.2021  |  Uutiset

Palkansaajien ja eläkeläisten esitäytetyt veroilmoitukset alkavat tulla vaihteittain Omaveroon torstaista 18.3. alkaen. Omaverossa veroilmoitukset ovat viimeistään 3.4. mennessä. Postitse esitäytetyt veroilmoitukset ovat perillä myöhemmin.

Palkansaajien ja eläkeläisten veroilmoitusten täydentämisen määräpäivät ovat 4.5., 11.5. ja 18.5. Oma määräpäivä näkyy esitäytetyllä veroilmoituksella ja Omaverossa.

Toiminimiyrittäjät, maa- ja metsätaloudenharjoittajat ja heidän puolisonsa ovat jo saaneet esitäytetyn veroilmoituksen. Heidän pitää tarkistaa ja tarvittaessa täydentää ilmoitusta viimeistään 1.4.

Veronmaksajien verojuristien vinkit veroilmoituksen tarkistajille ovat Veronmaksajien verkkosivuilla, ja ne julkaistaan myös maaliskuun Taloustaidossa, joka ilmestyy 24.3.2021.

Veroilmoituksella on suurin osa tiedoista valmiina, mutta tiedoissa voi olla virheitä tai puutteita. Monia vähennyksiä pitää myös muistaa itse vaatia. Esimerkiksi keväällä 2020 arviolta miljoona palkansaajaa jäi etätöihin. Etätyöhön liittyviä kuluja voi vähentää verotuksessa tulonhankkimismenoina. 2019 verotuksessa tulonhankkimismenoja vähensi 176 000 palkansaajaa.

Minna Petäinen

Tulosta

Oikeasti hyödyllistä tietoa arjen talousasioista

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.