Esitäytettyjä veroilmoituksia tulee vähitellen Omaveroon

20.03.2020  |  Uutiset

Palkan- ja eläkkeensaajien esitäytetyt veroilmoitukset ovat Omaverossa viimeistään 3.4., ja postitse ne ovat perillä huhtikuun loppuun mennessä. Veroilmoituksia on alkanut tulla Omaveroon 19.3. alkaen. 

Veroilmoitus pitää aina tarkistaa. Jos veroilmoitukseen on täydennettävää tai korjattavaa, täydennykset pitää tehdä viimeistään 5.5., 12.5. tai 19.5. Henkilökohtaisen määräpäivänsä näkee omalta veroilmoitukselta ja Omaverosta.

Verohallinto saa esitäytetyille veroilmoitukselle tietoja kolmansilta osapuolilta kuten työnantajilta, eläkelaitoksilta, pankeilta ja vakuutusyhtiöiltä, mutta esimerkiksi tietyt vähennykset kuten matkakulut tai kotitalousvähennys täytyy ilmoittaa itse. Myös lyhyt- ja pitkäaikaiseen asunnonvuokraukseen (esim. Airbnb) liittyvät vuokratulot pitää ilmoittaa itse.

Veroilmoitustaan voi täydentää Omaverossa omaan toukokuun määräpäiväänsä asti. Jos veroilmoitusta täydentää paperilla, paperilomakkeille tehtyjen täydennysten pitää olla perillä Verohallinnossa omaan määräpäivään mennessä.

Tarvittavat lomakkeet voi tulostaa vero.fi:stä tai tilata palvelunumerosta 029 497 030. Voit pytää samasta numerosta myös kirjekuoren. Omaverossa lomakkeita ei tarvita.

ESITÄYTETTY VEROILMOITUS 2019 Tarkista, korjaa ja ilmoita. Veronmaksajien vinkit ja ohjeet veroilmoituksen tarkistajalle.

Useimmat saavat veronpalautuksen tai maksavat jäännösveronsa elo- ja syyskuussa

Esitäytetyllä veroilmoituksella kerrotaan mahdollisen veronpalautuksen määrä ja maksupäivä tai jäännösveron määrä ja sen eräpäivät. Nämä tiedot näkee myös Omaverosta.

Jos esitäytettyä veroilmoitustaan täydentää, myös veronpalautuksen määrä ja maksupäivä tai vaihtoehtoisesti jäännösveron määrä ja eräpäivät voivat muuttua. Näin käy myös silloin, kun puoliso tekee muutoksia omaan veroilmoitukseensa tai kun Verohallinto saa asiakkaan tuloista tai vähennyksistä uutta tietoa esimerkiksi pankilta tai työnantajalta.

Tällöin Verohallinto lähettää uuden verotuspäätöksen, josta uudet tiedot näkyvät.

Verotus valmistuu eri asiakkailla eri aikaan. Kaikki saavat verotuspäätöksensä viimeistään lokakuun loppuun mennessä.

TULOSSA VERONPALAUTUSTA? Tarkista, että Verohallinnolla on tiedossa oikea tilinumerosi mahdollisen veronpalautuksen maksamista varten. Uuden tai muuttuneen tilinumeron voit ilmoittaa Omaverossa. Tilinumeron voi ilmoittaa myös paperilomakkeella.

Minna Petäinen

Tulosta

Oikeasti hyödyllistä tietoa arjen talousasioista

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.