Katson käyttäjille lisäaikaa siirtyä Suomi.fi-palveluun

09.12.2020  |  Uutiset

Veroasioinnissa Katso-palvelua yhä käyttävät yritykset, yhdistykset, metsäyhtymät, säätiöt, y-tunnusta käyttävät kuolinpesät ja kunnat saavat neljä kuukautta lisäaikaa siirtyä käyttämään Suomi.fi-palvelua.

Veroasioita ja tulorekisteri-ilmoittamista voi hoitaa sähköisesti Katso-tunnisteella ja -valtuuksilla 30.4.2021 asti. Lisäksi Tullin asiointipalveluissa Katso-palvelua voi käyttää helmikuun loppuun. Alun perin Katso-palvelun käytön piti päättyä vuodenvaihteessa.

Lisäaikaa myönnetään, koska useiden Katso-palvelua edelleen käyttävän toimijan sähköinen viranomaisasiointi uhkasi katketa vuodenvaihteessa.

Vaikka Katso-palvelu sai lisäaikaa, Verohallinto kehottaa silti toimijoita siirtymään Suomi.fi-palvelujen käyttäjiksi mahdollisimman pian.

Toimijoiden pitää ottaa käyttöön Suomi.fi-valtuudet ja tunnistautumisvälineenä pankkitunnukset, mobiilivarmenne tai varmennekortti. Jos Suomi.fi-valtuuksiin siirtyminen vaatii valtuushakemuksen tekemistä, kannattaa hakemus tehdä mahdollisimman pian.

Joulukuun alkuun mennessä 200 000 Katso-palvelun käyttäjää on siirtynyt käyttämään Suomi.fi-palvelua. Edelleen Katso-palvelua käyttää yli 100 000 toimijaa.

Yksityiskohtaisia ohjeita Suomi.fi-valtuuksien käyttöönottoon:

Suomi.fi ja Katso ovat Digi- ja väestötietoviraston ylläpitämiä palveluja.

Minna Petäinen 

Tulosta

Oikeasti hyödyllistä tietoa arjen talousasioista

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.