Kiinteistöveroja maksuun elokuussa 318 miljoonaa euroa

29.07.2020  |  Uutiset

Suurin osa henkilöistä maksaa kiinteistöveroa 6.8. Veroja kertyy tuolloin maksettavaksi yhteensä noin 318 miljoonaa euroa. Toisen erän eräpäivä on 6.10.

Maksueriä on kaksi, jos kiinteistövero on 170 euroa tai enemmän.

Kiinteistöverotus päättyy asiakkailla tänä vuonna ensimmäistä kertaa eri aikaan. Kaikkien kiinteistöverotus päättyy viimeistään 31.10., joten eräpäivät ovat viimeistään joulukuussa ja helmikuussa.

Suurimmalla osalla yhteisöistä kiinteistöveron ensimmäinen eräpäivä oli 6.7.2020, jolloin veroa kerättiin yhteensä noin 455 miljoonaa euroa. Yhteisöt maksavat kiinteistöveron toisen erän 7.9.

Eräpäivät ja veron määrä kiinteistöveropäätöksellä

Omat kiinteistöveron eräpäivät ja kiinteistöveron määrän näkee kiinteistöverotuspäätökseltä. Päätös on saapunut postitse maaliskuussa, mutta löytyy myös Omaverosta.

Jos olet ottanut käyttöönsä sähköiset suomi.fi-viestit, kiinteistöverotuspäätös löytyy ainoastaan Omaverosta.

Jos korjasit päätöstä, kiinteistöveron eräpäivät voivat siirtyä. Vero tulee maksaa vasta lopullisen päätöksen mukaan. Kiinteistöverotuspäätös tulee asiakkaalle viimeistään lokakuussa.

Oikea viitenumero on tärkeä

Kiinteistöveroa maksaessa pitää käyttää kiinteistöveron viitenumeroa. Viitenumero löytyy kiinteistöverotuspäätöksestä ja Omaverosta.

Väärällä viitenumerolla maksettu kiinteistövero ei kohdistu oikein, jolloin vero jää maksamatta ja sille kertyy viivästyskorkoa.

Kiinteistöveron voi maksaa Omaverossa, jolloin maksutiedot siirtyvät automaattisesti oikein maksupohjaan. Omaveron kautta maksaessa maksupäivä on aina kuluva päivä.

Veron voi maksaa myös verkkopankissa käyttämällä kiinteistöverotuspäätöksessä olevia maksutietoja tai päätöksen mukana tulleita tilisiirtolomakkeita.

Tutustu kiinteistöveron maksuohjeisiin

Minna Petäinen

Tulosta

Oikeasti hyödyllistä tietoa arjen talousasioista

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.