Kiinteistöveron eräpäivät aikaistuvat

03.03.2020  |  Uutiset

Kiinteistöveroa ei makseta enää vain syys- ja lokakuussa. Henkilökohtaiset eräpäivät näkyvät kiinteistöverotuspäätöksellä, joista ensimmäiset ovat jo omaverossa.

Kiinteistöverotus päättyy nykyisin eri asiakkailla eri aikaan, mikä vaikuttaa myös veron maksupäiviin. 

Useimmat henkilöt maksavat kiinteistöveronsa 6.8. ja 6.10. Yritysten ja yhteisöjen kiinteistöverotus valmistuu yleensä hieman aiemmin, joten niillä eräpäivät ovat yleensä 6.7. ja 7.9. 

Maksueriä on kaksi, jos maksettavan kiinteistöveron määrä on 170 euroa tai enemmän.

Kiinteistöverotuspäätöksiä alkaa tulla Suomen 2,1 miljoonalle kiinteistönomistajalle Omaveroon tästä päivästä alkaen. Omaverossa päätökset ovat viimeistään 16.3. ja postissa ne ovat perillä maaliskuun aikana. 

Kiinteistöverotuspäätöksessä on:

  • selvitys kiinteistötiedoista,
  • laskelma kiinteistöverosta,
  • kiinteistöveron maksutiedot sekä
  • kiinteistöverotuksen henkilökohtainen päättymispäivä. 

Kiinteistöverotuspäätöksen tiedot kannattaa tarkistaa

Valtaosalla asiakkaista kiinteistöverotuspäätöksen tiedot ovat oikein, eikä niissä ole korjattavaa. Jos korjattavaa tai täydennettävää on, korjaukset kannattaa tehdä Omaverossa.

Tiedot perustuvat 1.1.2020 tilanteeseen eli kiinteistöverotuspäätös lähetetään sille henkilölle, joka omistaa kiinteistön vuoden alussa. Tämä henkilö myös vastaa kiinteistöveron maksamisesta. 

Jos korjaat kiinteistöverotuspäätöksen tietoja, saat uuden verotuspäätöksen, ja myös eräpäivät voivat siirtyä. Jos kiinteistöverotuspäätöksessä ei ole korjattavaa, saatu päätös ja veron eräpäivät jäävät voimaan.

Jos kiinteistötiedoissa on korjattavaa, korjaukset pitää ilmoittaa 5.5. mennessä.

Vero maksetaan henkilökohtaisella viitenumerolla

Kiinteistöveron voi maksaa Omaverossa, jolloin maksutiedot siirtyvät automaattisesti oikein maksupohjaan. Veron voi maksaa myös verkkopankissa käyttämällä kiinteistöverotuspäätöksen mukana tulleita tilisiirtolomakkeita. 

Tilisiirtolomakkeita käytettäessä pitää olla tarkkana, että maksaa veron omalla henkilökohtaisella kiinteistöveron viitenumerolla, joka löytyy tilisiirtolomakkeelta. Esimerkiksi puolison kiinteistöveroa maksaessa on tärkeää käyttää hänen viitenumeroaan.

Kiinteistöverosta voi tilata myös e-laskun, jolloin maksun tiedot ovat maksupohjalla valmiiksi, eikä niitä tarvitse syöttää enää erikseen verkkopankkiin. E-laskutilauksen voi tehdä milloin tahansa, kuitenkin viimeistään kolme viikkoa ennen eräpäivää. Samalla tilauksella saa e-laskun myös ennakkoverosta ja jäännösverosta.

Yritykset ja yhteisöt voivat käyttää kiinteistöveron maksamiseen myös verkkolaskua.

Minna Petäinen 

Tulosta

Oikeasti hyödyllistä tietoa arjen talousasioista

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.