Kysely: Verkkoalustojen tuloja ei aina osata ilmoittaa verottajalle

10.08.2018  |  Uutiset

Vain 44 prosenttia Verohallinnon alustataloutta koskevaan kyselyyn vastanneista uskoo, että alan palveluntarjoajat – joko yksityishenkilöt tai muut toimijat – hoitavat veroasiansa oikein. Näin kertoo Verohallinnon kesäkuussa 2018 tekemä kysely.

Verkkoalustoilla tavaroita tai palveluja myyvistä suomalaisista kuitenkin 76 %  pitää tärkeänä veroasioiden hoitamista oikein.

Verohallinnon mukana tilanne on haastava: kun suuri osa liiketoiminnasta siirtyy digitaalisille alustoille, tiedon ja rahan liikkeiden seuraaminen verotuksen toimittamiseksi hankaloituu.

Alustataloutta koskevassa kyselyssä ei kysytty syitä verojen maksamatta jättämiselle, mutta 23 prosenttia vastaajista pitää epätodennäköisenä, että digialustoilla toimivat palveluntarjoajat hoitavat veroasiansa oikein.

"Näiden lukujen valossa on tärkeää miettiä, miten ilmoitusvelvollisuus ja vastuu verojen maksamisesta erilaisilla alustoilla tulevaisuudessa järjestetään. Voi olla, että lainsäätäjä joutuu ottamaan tähän kantaa ennemmin tai myöhemmin", sanoi Verohallinnon ekonomisti Aki Savolainen alustatalouden ilmiöitä ja vaikutuksia käsitelleessä seminaarissa Helsingissä.

Satu Alavalkama

Tulosta

Haluatko lisää hyötytietoa arjen talousasioista?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.