Mätkyjä maksuun elokuun alussa – yli 170 euron jäännösverosta kaksi maksuerää

16.07.2020  |  Uutiset

Noin 330 000 henkilöä maksaa jäännösveroja 3. elokuuta. Tällä eräpäivällä veroja kerätään noin 105 miljoonaa euroa. Jos vero on 170 euroa tai enemmän, maksueriä on kaksi. Mätkyjen toinen eräpäivä on 1. lokakuuta.

Tarkista jäännösverojen eräpäivät täältä

Jos olet tehnyt muutoksia veroilmoitukseesi, odota uutta verotuspäätöstä ja sen mukana saamiasi maksutietoja ennen kuin maksat. Uudessa verotuspäätöksessä mätkyjen määrä sekä eräpäivät saattavat olla muuttuneet alkuperäisestä.

Uusi verotuspäätös saattaa tulla vasta mätkyjen alkuperäisen eräpäivän jälkeen. Omaverosta voit tarkistaa, onko veroilmoituksesi yhä käsittelyssä vai onko sinulle jo muodostettu uusi verotuspäätös.

Jäännösverojen maksutiedot saat verotuspäätöksen mukana tulleelta tilisiirtolomakkeelta sekä Omaverosta. Mätkyt voi maksaa saamillasi maksutiedoilla esimerkiksi verkkopankissa tai Omaverossa, jolloin maksutiedot ovat automaattisesti oikein. 

Jäännösveron voi maksaa myös e-laskuna. E-lasku pitää tilata viimeistään kolme viikkoa ennen eräpäivää.

Huomaa, että mätkyillä ja ennakkoveroilla on sama viitenumero. Jos sinulla on ennakkoveroa maksettavanasi ja sen eräpäivä on ennen mätkyjen eräpäivää, maksu kohdistuu ennakkoverolle, vaikka tarkoitit maksun mätkyille.

Jäännosverolle tarkoittamani maksu käytettiin ennakkoveroon. Miksi?

Jos et maksa jäännösveroa eräpäivänä, sille kertyy viivästyskorkoa eräpäivää seuraavasta päivästä lähtien siihen asti, kunnes maksat veron. Jäännösveron maksamiseen voi hakea maksujärjestelyä.

Mitä jos en pysty maksamaan ajoissa jäännösveroa?

Minna Petäinen 

Tulosta

Oikeasti hyödyllistä tietoa arjen talousasioista

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.