Muista maksaa jäännösvero – toisen erän eräpäivä on 1.2.2019

25.01.2019  |  Uutiset

Verovuoden 2017 jäännösveron toisen erän eräpäivä on perjantaina 1. helmikuuta. Mätkyjen ensimmäinen erä piti maksaa 3.12.2018. Jäännösvero on jaettu kahteen maksuerään, jos vero on 170 euroa tai enemmän.

Voit tarkistaa jäännösverosi määrän ja maksutiedot Omaverosta. Omaveroon kirjaudutaan esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Tiedot selviävät myös verotuspäätöksestä sekä sen mukana lähetetyistä tilisiirtolomakkeista.

Jäännösveron voi maksaa verkkomaksuna Omaveron kautta, jolloin tarvittavat maksutiedot ovat valmiina maksupohjassa. Kun maksat veron näin, maksu veloitetaan tililtäsi samana päivänä. Eräpäivää ei voi muuttaa Omaverossa.

Myöhässä olevalle jäännösverolle kertyy viivästyskorkoa. Viivästyskoron määrän voit laskea esimerkiksi Omaverossa tai Verohallinnon korkolaskurilla.

Mikä muuttuu vuonna 2019? Jäännösveron eräpäivät määräytyvät jatkossa oman verotuksesi päättymispäivän mukaisesti. Valtaosalla henkilöasiakkaista mahdollinen verovuoden 2018 jäännösveron ensimmäinen erä tulee maksettavaksi jo elokuussa. Jäännösveron määrän ja eräpäivät näet sinulle lähetettävästä verotuspäätöksestä tai Omaverosta.

Minna Petäinen

Tulosta

Oikeasti hyödyllistä tietoa arjen talousasioista

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.