Musiikintekijä voi nyt tulouttaa Teosto-korvaukset omalle yhtiölleen - tekijänoikeuksien yhtiöittäminen on nyt mahdollista

01.10.2018  |  Uutiset

Musiikintekijät voivat lokakuun alusta alkaen tulouttaa Teoston maksamat tekijänoikeuskorvaukset omalle yhtiölleen, jolloin Teosto-korvaukset verotetaan yhtiön elinkeinotulona.

Uudistuksen ansiosta musiikintekijät voivat toimia yrittäjinä samalla tavalla kuin muidenkin alojen yrittäjät. Tähän saakka monet musiikintekijät ovat maksaneet verot tekijänoikeuskorvauksista henkilökohtaisella verokortillaan.    

Syyskuun lopussa julkaistun Verohallinnon ohjeen mukaan musiikkialalla on nyt mahdollista toimia elinkeinonharjoittajana samoin edellytyksin kuin muissakin elinkeinoissa. Tähän saakka alalla on ollut ongelmana tekijänoikeuksien arvon määrittäminen.

Verotulkinnan muutoksen mukaan musiikintekijä voi luovuttaa tekijänoikeuteen liittyviä taloudellisia oikeuksia omistamalleen osakeyhtiöön niiden käypään arvoon. Teosto muistuttaa tiedotteessaan, että siirtomahdollisuus koskee vain Teoston kautta maksettavia korvauksia. 

Teoston ohjeet: Teosto-korvausten maksaminen yhtiölle 

Verohallinnon ohje: Tekijänoikeuksien yksinomaisen käyttöoikeuden luovuttaminen määräajaksi musiikintekijän yhtiölle (A120/200/2018)

Minna Petäinen

Tulosta

Haluatko lisää hyötytietoa arjen talousasioista?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.