Palautuiko maksamasi kiinteistövero takaisin tilillesi? Olet saattanut käyttää vääriä tai vanhoja maksutietoja

12.09.2019  |  Uutiset

Jos maksamasi kiinteistöveron ensimmäinen erä palautui takaisin tilillesi, syynä voi olla esimerkiksi:

  • Olet käyttänyt väärän vuoden kiinteistöveron maksuviitettä, jolloin maksu ei kohdistu vuoden 2019 verolle.
  • Olet maksanut toisen henkilön (esimerkiksi puolison) kiinteistöveron omilla maksutiedoillasi, jolloin maksu ei kohdistu oikein. Kummallakin puolisolla on oma viitenumero, jolla oma osuus kiinteistöverosta pitää maksaa.

Koska maksusi palautui sinulle takaisin, kiinteistövero on edelleen maksamatta, ja sille pitää maksaa myös viivekorkoa. Koron määrän voit laskea korkolaskurilla ja lisätä sen maksettavana olevan veron määrään.

Verohallinto muistuttaa, että maksaessa pitää käyttää oikean vuoden verotuspäätöksen tilisiirtolomakkeella olevia tietoja. Tilisiirtolomakkeet ovat tulleet keväällä kiinteistöverotuspäätöksen mukana. Verkkopankkiin tallennetut edellisten vuosien maksutiedot kannattaa poistaa, jotta et käytä vahingossa vanhoja maksutietoja.

Kiinteistöveron ensimmäisen erän eräpäivä oli 3.9.2019. Toisen erän eräpäivä on 15.10.2019. Jos kiinteistövero on alle 170 euroa, vero piti maksaa kerralla sen ensimmäisenä eräpäivänä. Yli 170 euron kiinteistövero maksetaan kahdessa erässä.

Kiinteistöveron maksua palautuu tilillesi myös silloin, jos olet maksanut veroa liikaa oikeilla maksutiedoilla (esimerkiksi vahingossa kahteen kertaan) eikä sinulla ole toista kiinteistöveron erää, maksamatta jääneitä muita veroja tai ulosotossa olevia velkoja. Vain ylimääräinen osuus palautetaan.

Minna Petäinen

Tulosta

Haluatko lisää hyötytietoa arjen talousasioista?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.