Saatko veronpalautusta? Ilmoita tilinumerosi verottajalle viimeistään perjantaina

21.11.2017  |  Uutiset

Ilmoita tilinumerosi verottajalle Oma vero -palvelussa viimeistään perjantaina 24. marraskuuta, niin saat palautuksen tilillesi 5. joulukuuta.

Tilinumerotieto veronpalautusten maksamiseksi puuttuu tällä hetkellä vielä 55 000 Verohallinnon asiakkaalta. Jos tilinumero ei ole Verohallinnon tiedoissa, veronpalautus maksetaan maksuosoituksena OP Ryhmän osuuspankkeihin.

Maksuosoituksen voi lunastaa OP:n kassapalveluita tarjoavista konttoreista 13.–15.12.2017 alkaen 28 päivän ajan maksuilmoituksen päiväyksestä.  

Maksuosoituksen lunastaminen on muuttunut maksulliseksi. Osuuspankit perivät muilta kuin omilta asiakkailtaan lunastuksesta palveluhinnastonsa mukaisen maksun. Suositushinta henkilöasiakkaille on 7 euroa ja 15 euroa yrityksille. 

Koska lunastus on maksullinen, Verohallinto ei maksa alle 15 euron palautuksia maksuosoituksina muutoin kuin asiakkaan pyynnöstä. 

Henkilöille on tulossa joulukuussa veronpalautuksia noin 2,5 miljardia euroa. Veronpalautuksia saajia on 3,7 miljoonaa.

Tarkista tilinumerosi Oma vero -palvelusta

Jos et ole varma, onko Verohallinnon tiedoissa oleva tilinumero oikea, tiedon voi tarkistaa Oma vero -palvelusta.

Jos olet esimerkiksi ilmoittanut aiempana vuonna pikalainaa tarjoavan yrityksen tilinumeron, se on edelleen voimassa Verohallinnon asiakastiedoissa. Tällöin myös mahdolliset tulevat veronpalautukset maksetaan pikalainayrityksen tilille siihen asti, kunnes tilinumero muutetaan. Verohallinto muistuttaa, ettei se toimi yhteistyössä pikalainoja tarjoavien yritysten kanssa.

Veronpalautusta tulossa: kuittaako verottaja verovelkaani palautuksella?

Minna Petäinen

 

Tulosta

Haluatko lisää hyötytietoa arjen talousasioista?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.