Tullin vertailutieto maahantuonneista näkyy nyt Omaverossa – ilmoittaja laskee arvonlisäveron

03.05.2018  |  Uutiset

Omaverossa on nyt Tullin Verohallinnolle lähettämä vertailutieto maahantuonneista. Verokauden maahantuontien vertailutieto on nähtävissä Omaveron arvonlisäveroilmoituksella, Verohallinto tiedottaa.

Arvonlisäverovelvollisten rekisteriin merkittyjen maahantuojien on pitänyt oma-aloitteisesti laskea, ilmoittaa ja maksaa maahantuonnin arvonlisävero Verohallinnolle 1.1.2018 lähtien. Tavaran maahantuonnilla tarkoitetaan tavaran tuontia EU:n ulkopuolelta EU:n alueelle. Maahantuonti tapahtuu Suomessa, jos tavara on Suomessa silloin, kun se tuodaan EU:n alueelle.

Omaveron arvonlisäveroilmoituksella maahantuontien vertailutieto näkyy kohdan Tavaroiden maahantuonnit EU:n ulkopuolelta" alapuolella: "Tullilta saatu vertailutieto tavaroiden maahantuonneista".

Tieto tulee näkyviin aina verokautta seuraavan kuukauden alkupuolella. Esimerkiksi maaliskuun arvonlisäilmoituksella ilmoitettavaa maahantuontia koskeva vertailutieto on nähtävillä heti huhtikuun alussa. Maaliskuun arvonlisäveroilmoitus on annettava 12. toukokuuta mennessä.

Tullilta saatu vertailutieto perustuu tullauspäätökseen, joka sisältää tullausarvon lisäksi Tullin kantamat tullit ja muut maksut. Ilmoittajan pitää kuitenkin laskea itse maahantuonnin arvonlisäveron peruste ja arvonlisäveron määrä ja ilmoittaa nämä tiedot arvonlisäveroilmoituksella.

Lue lisää maahantuonnin arvonlisäverotuksesta

Minna Petäinen

Tulosta

Haluatko lisää hyötytietoa arjen talousasioista?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.