Tulorekisterin laajennus kahdessa vaiheessa – eläke- ja etuustietojen ilmoittaminen alkamassa vuonna 2021

29.05.2019  |  Uutiset

Alun perin eläkkeet ja etuudet oli tarkoitus ilmoittaa tulorekisteriin vuodesta 2020 lähtien. Nyt aikataulu lykkääntyy vuoteen 2021. Valtiovarainministeriö alkaa valmistella lakimuutoksia, jotka siirtäisivät eläkkeiden ja etuuksien ilmoittamista tulorekisteriin vuoteen 2021.

Palkkatietojen käyttäjäjoukko laajenisi kuitenkin suunnitellusti vuonna 2020, jolloin tulorekisterin tietoja käyttää yli 400 organisaatiota. Ensi vuoden alussa tulotietojen käyttäjiksi liittyvät muun muassa työttömyyskassat, aluehallintovirastot, vakuutusyhtiöt, kunnat, kuntayhtymät ja Tilastokeskus.

Tulorekisterihankkeen johtaja Terhi Holmström toteaa tiedotteessa pitävänsä perusteltuna jakaa jatkovaiheet kahdeksi erilliseksi kokonaisuudeksi, koska muutos on suuri. ”Vaiheistuksella varmistamme, että muutos onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla.” Lisäksi tulorekisterissä tarvitaan tänä vuonna lisää aikaa työnantajien neuvontaan.

Hallituksen esitys eläkkeiden ja etuuksien ilmoittamista tulorekisteriin vuodesta 2021 alkaen on olisi tarkoitus antaa ensi syksynä. 

MIKÄ TULOREKISTERI? Tulorekisteri otettiin käyttöön tämän vuoden alussa. Työnantajat ilmoittavat tulorekisteriin tiedot maksamistaan palkoista, palkkioista ja muista ansiotuloista. Rekisterin tietoja käyttävät nyt Verohallinto, työeläkeala, Kela ja Työllisyysrahasto.

Minna Petäinen

Tulosta

Haluatko lisää hyötytietoa arjen talousasioista?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.