Tutkimus: Yritykset haluavat hoitaa veroasiansa oikein

07.02.2018  |  Uutiset

Suomalaisten yritysten mielestä veroasioissa kannattaa toimia oikein. Näin ajattelevat useimmat Verohallinnon yritysasiakastutkimukseen vastanneet.

Vastanneistä yrityksistä 80 prosenttia pitää veroasioiden hoitamista vaivattomana. Lähes yhtä moni kertoi, että veroasiat voi nykyään hoitaa tehokkaammin ja pienemmin kustannuksin kuin aikaisemmin.

Harmaata taloutta yritykset kertoivat havainneensa aiempaa vähemmän. Vastaajista 17 prosenttia kertoi tietävänsä yrityksen, joka on ostanut tai myynyt tavaraa tai palveluja ilman kuittia. Vuonna 2015 neljännes vastaajista oli havainnut harmaata taloutta, vuonna 2013 vastaavia kokemuksia oli reilulla kolmanneksella.

Yrityksistä 72 prosenttia kertoi, että heidän edustamansa yritys maksaa mielellään veronsa. Suuremmat yritykset suhtautuivat väitteeseen pienempiä myönteisemmin.

Heikoimmat arviot Verohallinnon toiminta sai palvelujen kehittämisestä yhteistyössä asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa. Tässä näkee puutteita lähes puolet vastaajista.

IROResearch Oy:n tekemässä tutkimuksessa haastateltiin puhelimitse 500 yritysten edustajaa. Verohallinto toteutti vastaavan tutkimuksen edellisen kerran vuonna 2015.

Minna Petäinen

Tulosta

Haluatko lisää hyötytietoa taloudesta?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.