Vero2020 keräsi tuhansia seuraajia verkkoon – katso kuvia päivän annista

18.03.2020  |  Uutiset

Vero2020-verkkoseminaari tarjosi oman talouden ja verotuksen hyötytietoa niin kotitalouksille, yrittäjille kuin sijoittajillekin. Tässä kuvia ja tunnelmia päivän annista.

”Vero2020 muutettiin alle viikossa 1 800 hengen tapahtumasta suuren yleisön verkkoseminaariksi”, sanoi toimitusjohtaja Teemu Lehtinen. Avauspuheessaan Lehtinen kertoi Veronmaksajien sopeutumisesta poikkeusaikojen vaatimuksiin. Jäsenpalvelu, kuten veroneuvonta, toimii normaalisti.

Koronavirusriskin vuoksi Vero2020-tapahtuman pääsalissa Finlandia-talossa ei ollut yleisöä. Tapahtuma keräsi tuhansia seuraajia verkkoon.

”Keskimäärin kunnallisveroprosentti nousi noin 20 prosenttiin”, totesi pääekonomisti Mikael Kirkko-Jaakkola. Hän esitteli Vero2020-puheenvuorossaan palkansaajan ja eläkeläisen verotuksen muutoksia.

”Osakesäästötilistä hyötyy verotuksessa sekä veronsaaja että -maksaja”, summasi lakiasiain johtaja Vesa Korpela, joka esitteli Vero2020-seminaarissa sijoittajan verotuksen ajankohtaisia muutoksia.

Kumpikin vanhemmista voi erikseen lahjoittaa kolmen vuoden välein 4 999 euroa kullekin lapselle ilman lahjaveroja, vinkkaa Kati Malinen Vero2020-verkkoseminaarissa.

Verotapahtuman kestosuosikki on joka vuosi Verojuristi vastaa –luento, jossa johtavat verojuristit Juha Koponen ja Päivi Kaari vastaavat yleisön lähettämiin verokysymyksiin.

Miten otetaan "karhua korvista" ja selviydytään markkinaromahduksesta? Mihin laittaa rahat? Hyviä näkökulmia antoi Vero2020-sijoituspaneeli, johon osallistuivat pääekonomisti Henna Mikkonen, Sijoitustiedon osakas ja perustaja Aki Pyysing sekä hallitusammattilainen Eeva Ahdekivi. Paneelin juonsi päätoimittaja Antti Oksanen.

Pääjohtaja Markku Heikura kertoi, miten Verohallinto kehittää toimintaansa, jotta asiointi olisi asiakkaille mahdollisimman helppoa kaikissa tilanteissa - myös poikkeuksellisissa olosuhteissa. 

"Kun edelliset 10 vuotta olemme rakentaneet pankkisektorille puskuria, niin näyttää siltä, että seuraavat 10 vuotta rakennamme puskuria terveydenhuoltosektorille", arvioi eläkeyhtiö Varman toimitusjohtaja Risto Murto Vero2020:ssa talousnäkymiä koronaviruksen varjossa.

Kuvakoosteen otsikkoa on korjattu 19.3.2020. Striimillä oli parhaimmillaan noin 1 000 yhtäakaista kävijää. Videokäynnistyksiä oli yhteensä 5 400. 

Kuvat: Patrik Lindström

Tulosta

Oikeasti hyödyllistä tietoa arjen talousasioista

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.