Verokortteja Omaverossa jo keskiviikkona – postitus alkaa myöhemmin joulukuussa

30.11.2020  |  Uutiset

Verohallinto alkaa julkaista vuoden 2021 verokortteja Omaverossa 2. joulukuuta alkaen. Verokortti otetaan käyttöön 1.2.2021. Postitse lähetetyt verokortit ovat perillä tammikuun puoliväliin mennessä.

Verokortin tuloraja perustuu aina Verohallinnon tiedossa oleviin tietoihin. Vuoden 2021 verokortin veroprosentti perustuu vuoden 2019 verotuksen tulo- ja vähennystietoihin. Jos olet hakenut muutosverokorttia vuodelle 2020, vuoden 2021 veroprosentti on laskettu muutosverokorttia varten ilmoittamiesi tietojen perusteella.

Koko vuoden tuloarvion näet verokortin mukana lähetetystä ennakkoperinnän päätöksestä kohdasta ansiotulot: arvio koko vuoden tuloista.

Verokortti otetaan käyttöön helmikuun alussa. Tammikuussa on käytössä vuoden 2020 verokortti. Vuonna 2020 ansaitut tulot eivät vaikuta tammikuun ennakonpidätysprosenttiin. 

Vuoden 2021 muutosverokortin voi tehdä heti, kun oma verokortti löytyy Omaverosta. Kaikki voivat tehdä muutosverokortin viimeistään 16.12. alkaen. Muutosverokortti on käytössä tammikuun alussa, jos sen voimaantulopäivä on 1.1.2021. 

Tammikuu on suosituin kuukausi tehdä muutosverokortti. Verokorttia voi muuttaa verovuoden aikana useampaankin kertaan, jos tarve vaatii. 

Saat muutosverokortin:

 • Omaverosta,
 • soittamalla Verohallinnon palvelunumeroon 029 497 000,
 • postittamalla verokorttihakemuksen (5010) verotoimistoon tai
 • asioimalla verotoimistossa (huom. aukioloajoissa on koronatilanteen takia muutoksia ja supistuksia).

Työntekijän ei tarvitse antaa työnantajalle paperista verokorttia, jos työnantaja on pyytänyt ennakonpidätystiedot Verohallinnosta sähköisesti. Työnantajan pitää kertoa työntekijöille, jos tiedot tulevat suoraan Verohallinnolta

Jos sähköisiä tietoja ei ole käytössä, työnantaja pyytää työntekijää esittämään paperisen verokortin työnantajalle. Verokortin voi myös tallentaa omalle koneelle Omaverosta (pdf) ja lähettää sähköisesti työnantajalle. Myös muutosverokortti pitää esittää työnantajalle.

Eläkkeellä olevien verokortit Verohallinto toimittaa automaattisesti eläkkeen maksajille. 

Verokortti: Tärkeät päivät vuodenvaihteessa 

 • 2.12. Verokortteja alkaa muodostua Omaveroon. Verokorttien postitus alkaa myöhemmin joulukuussa.
 • 16.12. Vuoden 2021 verokortit löytyvät Omaverosta. Kaikki voivat alkaa tehdä muutosverokortteja vuodelle 2021.
 • 17.12. Viimeinen päivä tehdä OmaVerossa muutosverokortti vuodelle 2020.
 • 31.12. Viimeinen päivä tehdä puhelimitse verokortti vuodelle 2020.
 • Tammikuu. Voimassa on vielä vuoden 2020 verokortti, ellet ole tehnyt muutosverokorttia vuodelle 2021 ja verokortin voimaantulopäivä on 1.1.2021. Tammikuussa tuloraja nollautuu, eli vero pidätetään edellisen vuoden perusprosentilla (ellet ole tehnyt muutosverokorttia).
 • 1.2.2021 Vuoden 2021 verokortit voimaan. Jos teet muutosverokortin, laske siihen mukaan 1.1.-31.12.2021 tulot.
  Lähde: vero.fi

HUOMAA! Uusi verokortti on tilattava aina, jos haluat pienentää veroprosenttiasi. Jos tuloarvio on vain hieman pienempi, lisäprosentti pitää huolen, että vero on riittävä. Ilmoitus työnantajalle riittää, jos haluat nostaa veroprosenttiasi. Työnantaja ei voi kuitenkaan muuttaa verokorttisi tulorajaa.

Postitse tulossa 4,5 miljoonaa verokorttia

Verohallinto postittaa vuodenvaihteessa 4,5 miljoonaa paperista verokorttia. Myös paperipostissa verokorttinsa saaneiden verokortti löytyy sähköisessä muodossa Omaverosta. 

Jos et halua ottaa vastaan paperipostia Verohallinnolta, voit ottaa käyttöön Suomi.fi-viestit. Saat Suomi.fi-viesteihin ilmoituksen, kun Omaverossa on uutta huomioitavaa veroasiaa. Voit halutessasi muuttaa viestien toimitustavan takaisin paperipostiksi.

Kun otat Suomi.fi-viestit käyttöön, saat viestit sähköisesti niistä asiointipalveluista, jotka käyttävät Suomi.fi-viestejä. 

Minna Petäinen

Tulosta

Oikeasti hyödyllistä tietoa arjen talousasioista

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.