Vuoden 2019 verokortit perillä viimeistään tammikuun puolivälissä

13.12.2018  |  Uutiset

Verohallinto on aloittanut ensi vuoden verokorttien postittamisen, ja kaikki saavat verokortin kotiinsa viimeistään tammikuun puolivälissä. Omaverossa verokortit ovat saatavilla jo nyt.

Reilun kuukauden aikana suomalaisille jaetaan noin 4,8 miljoonaa verokorttia. 

Uusi verokortti tulee voimaan 1.2.2019. Vuoden 2019 verokortissa on merkittäviä uudistuksia: palkkakausikohtaiset tulorajat ja sivutuloverokortti poistuvat. Kaikille palkkatuloille on vain yksi verokortti.

Palkansaajan pitää itse seurata vuoden mittaan tulojensa kehittymistä ja tehdä muutosverokortti, jos näyttää siltä, että tuloja tai vähennyksiä on enemmän tai vähemmän kuin on arvioitu.

Verohallinto toimittaa eläkkeensaajien verokortit eläkkeen maksajille samaan tapaan kuin tähänkin asti.

Näin verokortti uudistuu

1. Yksi tuloraja

Verokortissa ei enää ole palkkakauden tulorajoja vaan pelkästään yksi tuloraja koko vuodelle. Jos vuosituloraja ylittyy, työnantaja perii veron lisäprosentin mukaan. Muista seurata tulojesi kertymistä koko vuoden ajalta ja tilaa muutosverokortti tarvittaessa OmaVerosta, puhelimitse tai verotoimistosta.

2. Yksi verokortti palkkatuloille

Sivutuloille tai eri työnantajille ei enää tarvita erillisiä verokortteja. Kaikki työnantajasi käyttävät samaa verokortilla ilmoitettua veroprosenttia.

3. Kopio verokortista riittää

Verokorttia ei enää tarvitse toimittaa alkuperäisenä. Jos sinulla on useampia työnantajia, voit kopioida verokorttiasi kaikille työnantajillesi.

4. Verokortti tehdään Omaverossa

Voit tilata ja tulostaa muutosverokortin Omaverossa. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla. Verokorttisi jää Omaveroon, josta voit ottaa sen käyttöösi milloin vain. Saat uuden verokortin myös soittamalla verottajan palvelunumeroon 029 497 000, tai täytä ja tulosta verokorttihakemus (5010) ja postita se Verohallintoon.

5. Uusi ilme

Verokortin ulkonäkö on erilainen kuin ennen.

Lue lisää verokortista

Minna Petäinen

Tulosta

Haluatko lisää hyötytietoa arjen talousasioista?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.