Yhdistys voi ilmoittaa palkat, palkkiot ja korvaukset sähköisesti tulorekisteriin

30.09.2019  |  Uutiset

Kaikki yhdistysrekisteriin merkityt yhdistykset ja uskonnolliset yhdyskunnat saivat Y-tunnuksen syyskuussa.

Muutoksen jälkeen kaikki yhdistykset voivat ilmoittaa maksamansa palkat, palkkiot ja korvaukset sähköisesti tulorekisteriin, sillä sähköinen ilmoittaminen tulorekisteriin edellyttää yhdistykseltä Y-tunnusta. Jos yhdistyksellä oli jo ennestään Y-tunnus, sama tunnus on voimassa jatkossakin.

Yhdistyksen Y-tunnuksen voi tarkistaa yritys- ja yhteisötietojärjestelmästä tai uudesta yhdistysrekisterin tietopalvelusta.

Yhdistysrekisterin uudistuksen jälkeen ne yhdistykset, jotka ovat aikaisemmin antaneet ilmoitukset tulorekisteriin paperilomakkeella, voivat ilmoittaa sähköisesti. Yhdistys tarvitsee tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa asiointiin Katso-tunnisteen.  

Tiedot tulorekisteriin ilmoitetaan sähköisesti verkkolomakkeella tulorekisterissä tai suoraan palkkahallinnon ohjelmistosta, josta on rajapinta tulorekisteriin. Yhdistykset voivat käyttää esimerkiksi maksutonta Palkka.fi-palkanlaskentaohjelmaa.

Paperi-ilmoittamiseen tulorekisteriin tarvitaan erityinen syy. Koska jatkossa kaikilla yhdistyksillä on Y-tunnus, ei niillä ole enää erityistä syytä käyttää paperilomaketta.

Minna Petäinen

Tulosta

Haluatko lisää hyötytietoa arjen talousasioista?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.