Yhteisöt ja yhteisetuudet saavat kuukauden lisäaikaa veroilmoituksille

09.04.2020  |  Uutiset

Verohallinto pidentää yhteisöjen ja yhteisetuuksien veroilmoitusten määräaikaa koronatilanteen takia. Yhteisöjä ovat esimerkiksi osakeyhtiöt.

Verohallinnon päätös koskee yhteisöjä ja yhteisetuuksia, joiden tilikausi on päättynyt joulukuun 2019 ja helmikuun 2020 välisenä aikana. Nämä yhteisöt ja yhteisetuudet voivat nyt antaa veroilmoituksen viiden kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä, kun normaalisti ilmoitus on annettava neljän kuukauden kuluessa. Uusi veroilmoituksen määräpäivä tulee näkyviin Omaveroon huhtikuun aikana. 

Päätös koskee yhteensä noin 80 prosenttia yhteisöistä ja yhteisetuuksista, joista suurimmalla osalla tilikausi on päättynyt 31.12.2019. Näiden olisi normaalisti annettava veroilmoitus viimeistään 30.4.2020, mutta ilmoituksen voi nyt poikkeuksellisesti antaa viimeistään 31.5.2020. Koska päivä on sunnuntai, voi veroilmoituksen antaa vielä maanantaina 1.6.2020.

Verohallinto myöntää yhteisöille kuukauden lisäajan veroilmoitusten antamiseen koronatilanteen takia. Lisäaikaa ei tarvitse erikseen hakea, eikä lisäajalta ei luonnollisesti myöskään määrätä myöhästymismaksua.

Lisäajasta huolimatta Verohallinto toivoo, että yhteisöt antaisivat veroilmoituksensa normaalissa määräajassa, jos se on mahdollista.

Minna Petäinen

Tulosta

Oikeasti hyödyllistä tietoa arjen talousasioista

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.