Yritys, helpotettu veronmaksujärjestely haussa 31.8. saakka

06.08.2021  |  Uutiset

Yritys voi hakea veroilleen helpotettua maksujärjestelyä 31.8. saakka. Tämän jälkeen voi hakea maksujärjestelyä normaalein ehdoin.

Helpotetussa maksujärjestelyssä olevien verojen viivästyskorko alenee 7 prosentista 2,5 prosenttiin. Alennettua korkoa sovelletaan kaikkiin maksujärjestelyssä mukana oleviin veroihin 1.5. alkaen. Veronpalautuksia ei käytetä vuoden 2021 aikana myönnetyn uuden helpotetun maksujärjestelyn verojen maksuksi.

Helpotettujen ehtojen mukaista maksujärjestelyä voi hakea sähköisessä Omavero-palvelussa. Jos et voi asioida Omaverossa, hae maksujärjestelyä puhelimitse numerosta 029 497 028.

Maksujärjestelyn avulla saat verojen maksuun lisää aikaa. Verohallinto ei ryhdy perintätoimenpiteisiin, jos olet tehnyt pyynnön maksujärjestelystä tai sinulla on maksujärjestely voimassa.

Voit hakea maksujärjestelyä, jos

  • sinulla ei ole veroja ulosotossa ja
  • olet antanut kaikki veroilmoitukset sekä tulorekisteriin annettavat palkkatietoilmoitukset ja työnantajan erillisilmoitukset määräajassa.

Uutta helpotettua maksujärjestelyä voit hakea myös, vaikka aiempi maksujärjestely olisi edelleen voimassa. Näin saat verojen maksamiseen vielä lisää aikaa. Näissä tilanteissa aiempi maksujärjestely korvataan uudella.

Lähde: vero.fi

Satu Alavalkama

 

 

Tulosta

Oikeasti hyödyllistä tietoa arjen talousasioista

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.