Miten lasken Adapteon osakkeiden hankintahinnan?

14.10.2021  |  Verojuristi vastaa

Minulla on Adapteon osakkeita. Miten Adapteon osakkeiden hankintahinta lasketaan? Pidetäänkö niiden hankinta-aikana alkuperäisten Cramon osakkeiden hankinta-aikaa?

Verojuristi Juuso Loikkanen vastaa:

Cramo Oyj on 30.6.2019 osittaisjakautunut uuteen perustettavaan yhtiöön Adapteo Oyj:hin. Cramo Oyj:n jakautuessa osittain osakkeenomistajat ovat saaneet jakautumisvastikkeena yhden Adapteo Oyj:n uuden osakkeen jokaista omistamaansa Cramo Oyj:n osaketta kohden. Cramo Oyj:n osakkeenomistajille ei ole annettu muuta vastiketta.

Verohallinto on antanut syventävän vero-ohjeen edellä mainitun yritysjärjestelyn vaikutuksesta Adapteo Oyj:n ja Cramo Oyj:n osakkeiden hankintamenoon (VH/54/00.01.00/2020). Sen mukaan Cramo Oyj:n osakkeen hankintameno on 59,55 prosenttia Cramo Oyj:n alkuperäisestä hankintamenosta ennen osittaisjakautumista. Adapteo Oyj:n osakkeen hankintameno on 40,45 prosenttia Cramo Oyj:n alkuperäisestä hankintamenosta ennen osittaisjakautumista.

Jakautumisvastikkeena saatujen osakkeiden (Adapteo Oyj) omistusajan katsotaan alkaneen silloin, kun osakkeenomistaja on hankkinut jakautuneen yhtiön osakkeet (Cramo Oyj).

Verojuristivastaus on julkaistu Taloustaidossa 22.9.2021.

Tulosta

Oikeasti hyödyllistä tietoa arjen talousasioista

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.