Päivärahat ja kilometrikorvaukset 18.11.2022

Kotimaan päivärahat 2023

Työnantaja voi maksaa työmatkan ajalta päivärahaa, jos matkakohde on yli 15 kilometrin päässä joko asunnostasi tai varsinaisesta työpaikasta.

Työmatkan kestoaika Kotimaan verovapaan päivärahan enimmäismäärä
yli 6 tuntia (osapäiväraha) 22 €
yli 10 tuntia (kokopäiväraha) 48 €
kun matkaan käytetty aika ylittää viimeisen täyden matkavuorokauden 
– vähintään 2 tunnilla 22 €
– yli 6 tunnilla 48 €

Jos palkansaaja jonakin matkavuorokautena saa ilmaisen tai matkalipun hintaan sisältyneen ruoan, kotimaan päivärahan enimmäismäärä on puolet yllä mainituista määristä.

Ilmaisella ruoalla tarkoitetaan kokopäivärahan kysymyksessä ollen kahta ja osapäivärahan kysymyksessä ollen yhtä ilmaista ateriaa. 

Ulkomaan päivärahat 2023

Kilometrikorvaukset 2023

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Ulkomaan päivärahat 2023

Päiväraha lasketaan matkavuorokausittain, ja rahan enimmäismäärä määräytyy sen maan mukaan, missä matkavuorokausi ulkomailla päättyy. Katso täältä verovapaiden ulkomaan-päivärahojen enimmäismäärät vuonna 2023 »

Lue lisää

Kilometrikorvaukset 2023

Työnantaja voi maksaa matkasta kilometrikorvausta, jos työntekijä on tehnyt tilapäisen työmatkan hallitsemallaan kulkuneuvolla. Verohallinto määrää, verovapaan korvauksen enimmäismäärän, mutta se, mitä työnantaja maksaa, perustuu työehtosopimukseen, työsopimukseen tai työnantajan käytäntöön.

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki