Veronmaksajien Lehtinen esittää hallitukselle: Työmatkavähennyksen omavastuuseen alennus 600 euroon jo vuoden 2022 verotuksessa

16.02.2022  |  Vuosi 2022

Veronmaksajain Keskusliiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen esittää energian ja polttoaineiden hintojen noususta kärsivien kansalaisten tilanteen helpottamista työmatkavähennyksen omavastuuta alentamalla. Hallitus hakee parhaillaan keinoja vastata ongelmaan.

- Ripeä toiminta on nyt tarpeen. Työmatkavähennyksen omavastuu tulee alentaa 750 eurosta ainakin 600 euroon jo vuoden 2022 verotuksessa, esittää Lehtinen.

-  Suurempikin alennus omavastuuseen olisi perusteltu ja toivottava, mutta vähintään tuo 150 euron alennus on nyt syytä tehdä.

Työmatkavähennyksen omavastuun alentaminen on lainsäädännöllisesti yksinkertainen, nopeasti toteutettavissa oleva ja hyvin laajavaikutteinen tapa tulla nousevien työssäkäyntikustannusten kanssa kamppailevia kansalaisia vastaan.

-  Omavastuun alentamisen on ehdottomasti oltava mukana paletissa, kun hallitus parhaillaan etsii erilaisia keinoja helpottaa kansalaisten tilannetta energiakulujen noustessa.

Lehtinen muistuttaa, että suomalaisen tuloverotuksen huolellisesti vaalittu yleinen periaate on verottaa vain tuloa, josta on ensin vähennetty sen hankinnasta aiheutuvat kustannukset.

-  Nykyinen työmatkakustannusten omavastuu on kyseenalainen poikkeama työssäkäynnin kustannusten täysimääräisen vähentämisen periaatteesta.

-  Myös tästä syystä omavastuun alentaminen olisi erityisen perusteltu askel oikeaan suuntaan.

 

Lisätiedot:

toimitusjohtaja Teemu Lehtinen, p. 0400 414 652

Tulosta

Oikeasti hyödyllistä tietoa arjen talousasioista

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.