Kuntaverovertailu 2015

04.02.2015  |  Selvitykset

 

Tuloverotus on vuonna 2015 Manner-Suomen kunnista kireintä Kiteellä, jossa keskipalkkainen perhe maksaa 4 807 euroa enemmän tuloveroja kuin kaikkein lievimmin verottavassa Kauniaisissa. Esimerkkiperhe maksaa tänä vuonna tuloveroja* Kauniaisissa yhteensä 23 679 euroa ja Kiteellä 28 486 euroa.

Kireiden verottajien kärkijoukkoon kuuluvat kuluvana vuonna Kiteen ohella Ruovesi, Orivesi, Karijoki, Siikalatva, Hankasalmi, Kauhajoki, Veteli, Siikajoki ja Pukkila.

Kevyimpiä verottajia ovat puolestaan Kauniaisten lisäksi Espoo, Helsinki, Eurajoki, Naantali, Vantaa, Kerava, Kaarina, Rauma ja Turku.

Maakuntakeskusten joukossa kirein verottaja on Kokkola, jossa keskipalkkainen palkansaajaperhe maksa 2 296 euroa enemmän tuloveroja kuin keveimmin verottavassa Helsingissä.

Maksettavien tuloverojen erot ovat Helsingin seudun kuntien välillä jopa suuremmat kuin maakuntakeskusten välillä. Kauniaisissa keskipalkkainen perhe maksaa tuloveroja 3 229 euroa vähemmän kuin Vihdissä, joka on Helsingin seudun kirein verottaja.

Tiedot käyvät ilmi Veronmaksajain Keskusliiton tuoreesta selvityksestä, jossa on vertailtu kunnallisia veroja Manner-Suomen kunnissa. Selvityksen on laatinut Veronmaksajien ekonomisti Leena Savolainen. 

Kuntien verot 2015 -missä maksat eniten? (pdf)

Tulosta

Haluatko lisää hyötytietoa arjen talousasioista?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.