Verokortti työnantajalle suorasiirtona ensi vuonna

05.12.2013  |  Uutiset

Työntekijän ei tarvitse toimittaa tammikuun alkupuolella postissa saamaansa paperista verokorttia työnantajalle silloin, kun työnantaja on saanut ennakonpidätystiedot sähköisesti suorasiirtona Verohallinnolta. Näin toimitaan, kun työnantaja ilmoittaa käyttävänsä ennakonpidätyksen suorasiirtotietoa.

Työnantajat voivat pyytää palkkojen ennakonpidätystiedot Verohallinnolta. Valtaosa ennakonpidätystiedoista välitetään jo nyt sähköisesti, sillä suorasiirtomenettelyssä ovat mukana kaikki suuret työnantajat ja suuri osa pienistä.

Valtioneuvoston torstaina vahvistama ennakkoperintäasetuksen muutos koskee vain Verohallinnon laskemia perusverokortteja. Palkan muutosverokortit on edelleen toimitettava erikseen työnantajalle.

Tähän saakka palkkatulon verokortti on pitänyt toimittaa työnantajalle, koska ilman verokorttia maksetusta palkasta peritään 60 prosentin ennakonpidätys.

Vuoden 2014 verokortti otetaan käyttöön helmikuun alussa. Tammikuussa on käytössä vielä vuoden 2013 verokortti tai tammikuussa 2014 voimaan tuleva muutosverokortti.

(MP, 5.12.2013)

Tulosta

Oikeasti hyödyllistä tietoa arjen talousasioista

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.