Alkuvuoden arvonlisäverot voidaan palauttaa yrityksille maksujärjestelyn osana

20.05.2020  |  Uutiset

Yritykset voivat saada palautuksena alkuvuonna 2020 suoritetut arvonlisäverot osana maksujärjestelyä. Vastaavat määrät maksetaan takaisin Verohallinnolle maksujärjestelyssä laadittavan maksuohjelman mukaisesti.

HUOMAA! Yritys voi pyytää vuoden 2020 tammi-, helmi ja maaliskuussa maksamiaan arvonlisäveroja takaisin tekemällä maksujärjestelypyynnön. Yritys maksaa palautetun arvonlisäveron myöhemmin takaisin Verohallinnolle maksujärjestelyn kautta. Pyynnön maksujärjestelystä voi tehdä Omaverossa 26.5. alkaen. Lisätietoa Verohallinnon verkkosivuilla

Hallitus esittää myös, että huojennettuun maksujärjestelyyn tai maksunlykkäykseen kuuluvan verovelan suoritukseksi ei käytetä veron palautuksia. Palautukset maksettaisiin sen sijaan verovelvolliselle, jos palauttamiselle ei ole muita esteitä.

Lisäksi maksujärjestelyihin ja maksunlykkäyksiin sovellettavaa viivästyskorkoa alennetaan esityksen mukaan edelleen jo alennetusta neljästä prosentista kolmeen prosenttiin.

Muutos koskee veroja, jotka ovat erääntyneet tänä vuonna maaliskuun alun ja elokuun lopun välisenä aikana, sekä huojennetun maksujärjestelyn kohteena olevia alkuvuoden arvonlisäveroja.

Muutosten on tarkoitus tulla voimaan mahdollisimman pian. 

Minna Petäinen

Tulosta

Oikeasti hyödyllistä tietoa arjen talousasioista

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.