Alv-rekisteröity: viikko aikaa ilmoittaa tammikuun maahantuonnin arvonlisävero Verohallintoon

05.03.2018  |  Uutiset

Arvonlisäverovelvollisten rekisteriin merkityn tulee ilmoittaa myös maahantuonnin arvonlisävero Verohallinnolle. Jos verokautesi on kuukausi, tammikuussa maahantuotujen tuotteiden arvonlisäveroilmoituksen määräpäivä on maanantai 12.3.

Arvonlisäverovelvollisten rekisteriin merkityt maahantuojat laskevat maahantuonnin veron perusteen ja siitä suoritettavan arvonlisäveron oma-aloitteisesti.  Veron peruste ja maahantuonnin arvonlisävero ilmoitetaan ja maksetaan Verohallinnolle kuten muukin arvonlisävero.

Jos maahantuojan verokausi on kuukausi, arvonlisävero on ilmoitettava verokautta toisena seuraavan kuukauden 12. päivänä. Samalla ilmoituksella ilmoitetaan sekä suoritettava että vähennettävä vero. Ilmoituksen voi antaa Oma vero -palvelussa.

Kaikki maahantuojat antavat edelleen tulli-ilmoituksen Tullille. Maahantuonnin arvonlisävero lasketaan tullausarvon perusteella. Tullausarvo ilmoitetaan Tullin vahvistamassa tullauspäätöksessä.

Tullausarvoon lisätään mm. tullit, rahtikustannukset ja muut AVL:n perusteella lisättävät maahantuontiin liittyvät erät. Maahantuojan tai välillisen edustajan on itse laskettava ja ilmoitettava arvonlisäveron peruste ja arvonlisäveron määrä.

Maahantuonnin arvonlisävero siirrettiin 1.1.2018 Verohallinnon tehtäväksi. Tulli kantaa kuitenkin jatkossakin maahantuonnin arvonlisäveroa rekisteröimättömiltä arvonlisäverovelvollisilta, esimerkiksi yksityishenkilöiltä.

Satu Alavalkama

Tulosta

Haluatko lisää hyötytietoa taloudesta?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.