Muista maksaa jäännösvero 3. joulukuuta – mätkyjen maksu hoituu myös Omaverossa

28.11.2018  |  Uutiset

Verovuoden 2017 jäännösveron ensimmäinen erä maksetaan 3.12.2018 ja toinen erä 1.2.2019.Jos jäännösvero on 170 euroa tai enemmän, summa jaetaan kahteen maksuerään. Alle 170 euron mätkyt on maksettava kerralla 3.12.2018.

Olet saanut jäännösveron tilisiirrot Verohallinnolta keväällä lähetetyn esitäytetyn veroilmoituksen mukana. Jos verotuksesi muuttui, Verohallinto lähetti sinulle syksyllä uuden verotuspäätöksen maksutietoineen.

Voit tarkistaa jäännösveron maksutiedot myös Omaverosta. Voit myös maksaa jäännösveron verkkomaksuna Omaveron kautta. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Jos maksat veron Omaverossa, maksu veloitetaan tililtäsi samana päivänä. Eräpäivää ei voi muuttaa.

Myöhässä maksetulle jäännösverolle kertyy viivästyskorkoa, jonka määrän voit laskea esimerkiksi Omaverossa tai korkolaskurilla.

Verovuoden 2017 jäännösverolle on laskettu jäännösveron korkoa 1.2.2018 alkaen jäännösveron ensimmäisen erän eräpäivään asti. Alle 10 000 euron jäännösveron korko on 0,5 %. 10 000 euroa ylittävältä osalta korko on 2 %. Käytännössä maksat verovuoden 2017 jäännösverosta korkoa, jos jäännösverosi ylittävät noin 4 788 euroa.

Lue lisää jäännösveron maksamisesta

Veronpalautusten ja jäännösverojen maksupäivät viimeistä kertaa kaikilla samat

Ensi vuonna veronpalautusten maksamiseen ja jäännösveron eräpäiviin tulee isoja muutoksia. Veronpalautuksia maksetaan pääsääntöisesti elokuun ja joulukuun välisenä aikana. Kaikille yhteistä yhtä veronpalautuspäivää ei siis enää ole.

Myös jäännösveron eräpäivät ovat valtaosalla elokuun ja helmikuun välisenä aikana. Päivämääriin vaikuttavat oma verotuksen päättymispäivä sekä omaan tai puolison veroilmoitukseen tehdyt muutokset. 

Minna Petäinen

Tulosta

Oikeasti hyödyllistä tietoa arjen talousasioista

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.