Muista maksaa kiinteistövero torstaina 6.8.

06.08.2020  |  Uutiset

Kiinteistöveron ensimmäinen eräpäivä on torstaina 6. elokuuta. Jos kiinteistöveron maksusi myöhästyy, sinun pitää maksaa myös viivästyskorkoa.

Aikaisempiin vuosiin verrattuna kiinteistövero erääntyy monella nyt yli kuukautta aiemmin. OmaVerosta saa katsottua tänä vuonna ensimmäistä kertaa kiinteistöveron maksutiedot ja veron voi myös maksaa OmaVerossa.

Kiinteistöveroa maksaa elokuun 6. päivä lähes 1,9 miljoonaa henkilöasiakasta. Yhteensä kiinteistöveroa erääntyy elokuussa noin 318 miljoonaa euroa.

Mikä on muuttunut kiinteistöveron maksussa?

  • Suurella osalla asiakkaista kiinteistöveron ensimmäinen eräpäivä on jo 6.8. ja mahdollisen toisen erän eräpäivä 6.10. Aikaisempina vuosina eräpäivät olivat kaikilla syyskuussa ja lokakuussa.
  • Saat kiinteistöveron maksutiedot nyt OmaVerosta. Veron voi myös maksaa OmaVerossa. Maksutiedot löytyvät toki edelleen myös kiinteistöverotuspäätökseltä.
  • Kiinteistöveron viitenumerot ja tilinumerot ovat muuttuneet viime vuodesta! Jokaisella kiinteistöverovelvollisella on oma kiinteistöveron viitenumero. Maksa oma osuutesi esimerkiksi yhteisesti omistamasi kiinteistön verosta omalla viitenumerollasi.
  • Kiinteistöverotus valmistuu tänä vuonna ensimmäistä kertaa joustavasti. Se tarkoittaa, että kiinteistöveron eräpäivät ovat asiakaskohtaisia. Kiinteistöveron ensimmäinen eräpäivä on asiakkaasta riippuen aikaisintaan heinäkuussa ja viimeistään joulukuussa. Oman eräpäivän, veron määrän ja maksutiedot näet kiinteistöverotuspäätökseltä ja OmaVerosta.
  • Jos sinä tai puolisosi teitte muutoksia yhdessä omistamanne kiinteistön tietoihin, kiinteistöveron eräpäivät voivat muuttua alkuperäisestä. Myös kiinteistöveron määrä voi kasvaa tai pienentyä.
  • Jos saat elo- tai syyskuussa veronpalautusta, Verohallinto ei käytä sitä 6.8. erääntyvän kiinteistöveron maksuksi. Sinun tulee maksaa kiinteistövero viimeistään eräpäivänä.

Kiinteistöveron maksaa se, joka omistaa kiinteistön 1.1.2020.

Kaikki asiakkaat ovat saaneet kiinteistöverotuspäätöksen maalis-huhtikuussa. Kiinteistöverotuspäätökseltä löydät veron maksamiseen tarvitsemasi tiedot.

Voit maksaa kiinteistöveron OmaVeron lisäksi edelleen myös verkkopankissasi. Huolehdi, että käytät tämän vuoden kiinteistöverotuspäätöksellä olevia maksutietoja, koska sekä Verohallinnon tilinumerot että henkilökohtainen kiinteistöveron viitenumerosikin ovat muuttuneet viime vuodesta.

Käytä aina sen henkilön kiinteistöveron viitenumeroa, jonka kiinteistöveroa maksat. Esimerkiksi puolison kiinteistövero on maksettava hänen omaa kiinteistöveron viitenumeroaan käyttämällä. Et voi myöskään maksaa yhdessä omistamanne kiinteistön koko kiinteistöveroa käyttämällä vain yhden verovelvollisen viitenumeroa.

Maksueriä on kaksi silloin, jos kiinteistövero on 170 euroa tai enemmän.

Lähde: Verohallinto

Satu Alavalkama

 

Tulosta

Oikeasti hyödyllistä tietoa arjen talousasioista

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.