Omat ansiotulot voi katsoa tulorekisteristä

22.10.2019  |  Uutiset

Omat ansiotulot on nyt helppo tarkistaa tulorekisteristä. Työnantajat ovat ilmoittaneet vuoden 2019 alusta lähtien tiedot maksamistaan palkoista ja muista ansiotuloista tulorekisteriin. 

Palkansaajan ajantasaiset tulotiedot näkyvät tulorekisterissä yleensä viiden päivän kuluessa maksupäivästä. Palveluun kirjaudutaan osoitteessa tulorekisteri.fi, ja sinne tunnistaudutaan pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. 

Tulorekisteristä näet esimerkiksi sinulle maksetut palkat ja lomarahat, maksamasi verot, työeläkevakuutusmaksut ja työttömyysvakuutusmaksut sekä työttömyyskassan jäsenmaksut, jos olet työttömyyskassan jäsen tai ammattiliiton jäsenmaksut, jos olet ammattiliiton jäsen. Tulorekisteistä näet myös oman työeläkelaitoksesi nimen.

Jos tulotiedoissasi on virheitä, pyydä työnantajaa tai suorituksen maksajaa korjaamaan tulorekisteriin antamansa ilmoitukset. Tulorekisteri ei voi muuttaa rekisteriin ilmoitettuja tulotietoja.

Tulorekisteriin ilmoitetut tiedot kannattaa käydä katsomassa, koska niiden perusteella tehdään esimerkiksi Kelan etuuksia, koulutusetuuksia ja työeläkkeitä koskevia päätöksiä sekä verotuksen päätöksiä. Jos haet esimerkiksi asumistukea, Kelan saa tiedon palkkatuloistasi tulorekisteristä. 

Ensi vuonna tietoja voidaan käyttää myös päätöksissä varhaiskasvatusmaksuista ja työttömyyspäivärahoista sekä Tilastokeskuksen tilastoissa. Tiedon käyttäjät saavat vain ne tiedot, joihin niillä on oikeus. 

Eläkkeiden ja etuuksien maksajat alkavat ilmoittaa tietoja tulorekisteriin vuoden 2021 alusta, joten eläkkeet ja etuudet eivät vielä tällä hetkellä näy tulorekisterissä. 

NUMERO 42 Työantajat ovat tehneet tulorekisteriin yli 42 miljoonaa ilmoitusta maksamistaan palkoista tämän vuoden alusta lähtien. Lähde: Tulorekisteri

Minna Petäinen

Tulosta

Haluatko lisää hyötytietoa arjen talousasioista?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.