Omaverossa palvelukatko marraskuun alussa

25.10.2019  |  Uutiset

Omavero on kokonaan suljettu 1.−8. marraskuuta. Palvelukatko alkaa perjantaina 1.11. klo 15.30. Omaveroon pääsee jälleen perjantaina 8.11. klo 9. Verohallinto päivittää  tietojärjestelmiään marraskuun alussa.

Veroasioita ei voi hoitaa liioin verotoimistoissa tai puhelimessa 4.−6.11. Verotoimistot ja Verohallinnon yleisimmät palvelunumerot ovat auki, mutta asiakaspalvelusta saa vain yleisneuvontaa.

Tarpeelliset veroasiat, tiedot verojen maksamista varten tai uusi verokortti, kannattaa hoitaa kuntoon ennen katkoa. Esimerkiksi jäännösveron, lahjaveron ja perintöveron eräpäivä on 1.11. Palvelukatko ei vaikuta veronpalautuksiin: ne maksetaan tileille normaalisti 5.11.

Yritykset voivat antaa ilmoituksia ohjelmistojen ja Ilmoitin.fi:n kautta normaalisti. Tiedot välittyvät Verohallintoon vasta katkon jälkeen, mutta ne kirjataan antamispäivän mukaan. Myös Lomake.fi, Palkka.fi ovat käytössä, mutta tiedot välittyvät Verohallintoon 7.11. alkaen.

Jotkut verkkopalvelut, kuten auto- ja valmisteverotuksen palvelut, toimivat katkon aikana normaalisti. 

Katkon jälkeen Omaverossa voi hoitaa varainsiirtoveroon liittyviä asioita ja antaa rakentamisilmoituksia. Myös tulorekisteritiedot näkyvät Omaverossa katkon jälkeen. Ensi vuoden maaliskuussa kaikki kiinteistöveroasiat ovat Omaverossa.

Minna Petäinen

Tulosta

Oikeasti hyödyllistä tietoa arjen talousasioista

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.