Osakeyhtiöille ja asunto-osakeyhtiöille laajemmat Suomi.fi-valtuudet

07.04.2020  |  Uutiset

Osakeyhtiö tai asunto-osakeyhtiö on maaliskuun lopusta lähtien voinut valtuuttaa Suomi.fi-valtuuspalvelussa toisen henkilön tai yrityksen hoitamaan yrityksen veroasioita, vaikka nimenkirjoitusoikeus olisi usealla henkilöllä yhdessä, Verohallinto kertoo.

Jatkossa Suomi.fi-valtuuksia voivat siis antaa myös osakeyhtiöt tai asunto-osakeyhtiöt, joille on merkitty kaupparekisteriin nimenkirjoitusoikeus kahdelle tai useammalle  yhdessä.

Tähän asti vain osakeyhtiön ja asunto-osakeyhtiön toimitusjohtaja ja yksinoikeudellinen nimenkirjoittaja on voinut valtuuttaa Suomi.fi-valtuuspalvelussa. Jos nimenkirjoitusoikeus on ollut useammalla yhdessä, valtuuttaminen Suomi.fi-valtuuspalvelussa ei ole ollut mahdollista.

Suomi.fi-valtuuspalvelussa on voinut maaliskuun lopusta lähtien valtuuttaa, jos yhtiöjärjestyksen mukainen nimenkirjoitussääntö on

  • osakeyhtiön tai asunto-osakeyhtiön hallitus yhdessä
  • osakeyhtiön tai asunto-osakeyhtiön kaksi hallituksen jäsentä yhdessä
  • puheenjohtaja ja hallituksen jäsen yhdessä.

Useampi nimenkirjoitusoikeutettu voi valtuuttaa yhdessä, jos kaupparekisteristä löytyy tieto osakeyhtiön ja asunto-osakeyhtiön nimenkirjoitussäännöstä ja henkilöillä on suomalainen henkilötunnus.

Toimitusjohtaja ja yksinoikeudellinen nimenkirjoittaja voi hoitaa osakeyhtiön tai asunto-osakeyhtiön asioita Verohallinnon ja tulorekisterin asiointipalveluissa.

Osakeyhtiö ja asunto-osakeyhtiö voi myös valtuuttaa toisen hoitamaan joko kaikkia tai vain nimettyjä veroasioitaan tai tulorekisteriasioitaan. Veroasioiden tai tulorekisteriasioiden hoitoa varten on erilaisia Suomi.fi-valtuuksia.

Katso-valtuutukset ovat käytössä Verohallinnon palveluissa vielä vuoden 2020 loppupuolelle asti. Suomi.fi-valtuudet korvaavat kuitenkin Katso-valtuutukset vähitellen. 

Katso-roolit ja -valtuutukset poistuvat kokonaan käytöstä Verohallinnon asiointipalveluissa vuoden 2020 loppupuolella. Jotta sähköinen asiointi voi jatkua tämän jälkeen, jokaisen valtuutetun täytyy pyytää valtuuttajilta Suomi.fi-valtuuksia heti, kun se on mahdollista.

Näin annat Suomi.fi-valtuuden veroasioiden hoitamiseen (vero.fi) 

Yrityksen tai yhteisön puolesta asiointi (Suomi.fi)

Suomi.fi-valtuudet palvelu

Minna Petäinen

 

Tulosta

Oikeasti hyödyllistä tietoa arjen talousasioista

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.