Verohallinnon OP:n tili jää pois käytöstä marraskuun lopussa

05.11.2020  |  Uutiset

Verohallinnon OP:n tili poistuu käytöstä 30.11.2020. Tämän jälkeen tilille ei kannata enää maksaa veroja. Joulukuun alusta alkaen verot pitää maksaa Verohallinnon Danske Bankin ja Nordean tileille.

Verohallinnon tilinumerot Danske Bankissa ja Nordeassa säilyvät ennallaan. Näille tileille voi maksaa veroja myös marraskuun jälkeen, Verohallinto kertoo tiedotteessa.

Maksaessa on muistettava aina käyttää tilinumeron lisäksi myös sen verolajin viitenumeroa, jota on maksamassa. Viitenumerot ovat asiakaskohtaisia, eli esimerkiksi omaa kiinteistöveron viitenumeroa ei voi käyttää puolison kiinteistöveron maksuun.

Verohallinnon tilinumerot ja oikean viitenumeron löydät Omaverosta ja verotuspäätökseltä.

E-laskuissa ja suoramaksuissa OP:n tilinumeron käytöstä poistuminen on otettu huomioon etukäteen, joten niiden välityksellä maksut tulevat myös jatkossa perille.

Jos olet tallentanut verkkopankissasi Verohallinnon OP:n tilinumeron maksupohjaan tai vastaanottajien saajaluetteloon, kannattaa tieto poistaa. Huolehdi, että maksat jatkossa Verohallinnon Danske Bankin tai Nordean tilille.

OP:n tilinumeron käytöstä poistuminen johtuu siitä, että Valtion maksuliikennepalveluiden sopimus OP:n kanssa päättyy 30.11.2020. Uudella sopimuskaudella Valtion maksuliikennepalveluiden toimittajiksi on valittu Danske Bank ja Nordea.

Minna Petäinen

Tulosta

Oikeasti hyödyllistä tietoa arjen talousasioista

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.