Verohallinto: Työntekijä voi vähentää kasvomaskikuluja verotuksessa

19.08.2020  |  Uutiset

Maskia työssään käyttävät tekevät vähennykset tulonhankkimismenoina. Kodin ja työpaikan välisiä matkoja joukkoliikenteessä tekevät voivat vähentää kasvomaskikustannuksia matkakuluissa 13.8. alkaen, Verohallinto kertoo.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL julkaisi 13.8. suosituksen, jossa kannustettiin maskin käyttöön joukkoliikenteessä. 

Kasvomaskia töissä käyttävät: maski on tulonhankkimiskulu

  • Työnantaja voi antaa työntekijälle verovapaasti kasvomaskeja. Verovapauden kannalta ei ole väliä, käyttääkö työntekijä maskia töissä vai matkalla töihin.
  • Jos käytät työssäsi maskia ja hankit maskin itse, voit vähentää maskeista aiheutuneet kulut työnhankkimiskuluina. Jokaiselle palkansaajille myönnetään automaattisesti 750 euron tulonhankkimisvähennys.
  • Jos sinulle kertyy tulonhankkimismenoja enemmän kuin 750 euroa vuodessa, ilmoita kaikki tulonhankkimismenot verotuksessa. Jos tulonhankkimismenot ovat alle 750 euroa, sinun ei tarvitse ilmoittaa kuluja.

Kodin ja työpaikan väliset matkat: kasvomaski on matkakulu

  • Verohallinto on linjannut, että maskikuluja voi vähentää kaksi euroa jokaiselta päivältä, joina työntekijä on kulkenut julkisella kulkuvälineellä kodin ja työpaikan välisen matkan itse ostamaansa maskia käyttäen. Kahden euron vähennyksiin ei tarvita erillistä selvitystä.
  • Maskien kuluja voi vähentää vain niiltä kodin ja työpaikan välisiltä matkoilta, jotka on tehty Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen antaman suosituksen jälkeen 13.8.2020.
  • Omavastuu kodin ja työpaikan välisissä matkakuluissa on 750 euroa. Jos sinulle kertyy tänä vuonna kodin ja työpaikan välisiä matkakustannuksia enemmän kuin 750 euroa, ilmoita verotuksessa kaikki kustannukset. Älä vähennä omavastuuosuutta itse.

Minna Petäinen

Juttua muokattu 27.8.2020 Verohallinnon päivittämän ohjeen mukaisesti. Lause: "Jos maski on välttämätön työssä ja työntekijä hankkii maskin itse, voi työntekijä vähentää maskeista aiheutuneet kulut työnhankkimiskuluina" on korvattu lauseella: "Jos käytät työssäsi maskia ja hankit maskin itse, voit vähentää maskeista aiheutuneet kulut työnhankkimiskuluina." 

Tulosta

Oikeasti hyödyllistä tietoa arjen talousasioista

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.