Veroilmoituksen täydentäminen siirtää jäännösveron tai veronpalautusten maksupäiviä

14.05.2019  |  Uutiset

Veronpalautusten maksupäivä ja jäännösverojen eräpäivät ovat tänä vuonna aiempaa aikaisemmin. Suurin osa suomalaisista saa veronpalautuksensa 6.8., ja jäännösveron ensimmäinen eräpäivä on 1.8.

Jos veroilmoitusta täydentää itse tai puoliso tekee omaan veroilmoitukseensa täydennyksiä, veronpalautuksen tai jäännösveron maksupäivät siirtyvät kummallakin myöhemmälle syksyyn. Myös veronpalautuksen tai jäännösveron määrä voi muuttua.

"Jos teet muutoksia veroilmoitukseen, jäännösveroa ei kannata maksaa alkuperäisen verotuspäätöksen tietojen mukaan. Odota rauhassa uutta verotuspäätöstä ja maksutietoja. Saatat saada uuden päätöksen vasta alkuperäisen jäännösveron eräpäivän jälkeen. Näet Omaverosta, onko veroilmoituksesi yhä käsittelyssä, ylitarkastaja Tarja Tapio Verohallinnosta ohjeistaa tiedotteessa.

Jos ehdit kuitenkin maksamaan jäännösveron ennen uuden verotuspäätöksen saapumista, maksettu määrä otetaan huomioon uudella verotuspäätöksellä ja mahdollinen liikaa maksettu osuus palautetaan uudella päätöksellä ilmoitettavana veronpalautuspäivänä.

Jos sen sijaan olet maksanut jäännösveroa alun perin liian vähän, saat uuden verotuspäätöksen mukana uudet maksutiedot, joissa aiemmin maksettu määrä on huomioitu.

TARKISTA JA TÄYDENNÄ VEROILMOITUS Palkansaajien ja eläkeläisten veroilmoituksen määräpäivät on jaettu tänä vuonna kolmeen päivään. Osalla määräpäivä on tiistaina 14.5. lopuilla ensi viikon tiistaina 21.5. Ensimmäinen määräpäivä oli 7.5.

Ohjeet veroilmoituksen tarkistajalle ovat Veronmaksajien verkkosivuilla

Minna Petäinen

Tulosta

Haluatko lisää hyötytietoa arjen talousasioista?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.