Verojen maksuun voi hakea lisäaikaa vielä viikon

24.08.2021  |  Uutiset

Yrityksillä ja henkilöasiakkailla on elokuun loppuun asti aikaa hakea lisäaikaa verojen maksuun helpotetuin ehdoin.

Helpotettujen maksujärjestelyjen tavoitteena on auttaa erityisesti yrityksiä ja toiminimiyrittäjiä, jotka ovat koronatilanteen takia maksuvaikeuksissa.

Verohallinto on kesän aikana käsitellyt 22 000 hakemusta helpotettuun maksujärjestelyyn.

"Tällä hetkellä helpotettua maksujärjestelyä hakeneista yrityksiä on vajaa puolet. Loppukesästä helpotettu maksujärjestely on kiinnostanut myös henkilöasiakkaita, joilla on jäännösveron tai kiinteistöveron eräpäivä käsillä", riskivastaava Tuomas Hurskainen Verohallinnosta kertoo tiedotteessa.

Helpotettua maksujärjestelyä voi hakea 31.8. asti Omaverossa.

Lisäaikaa verojen maksuun voi hakea normaalitilanteessakin, mutta silloin ehdot ovat tiukemmat.

Fakta: helpotetut maksujärjestelyt 2021

  • Jos asiakas pääsee helpotettuun maksujärjestelyyn, asiakas saa lisäaikaa jo maksujärjestelyssä olevien verovelkojen maksuun ja alennetun viivästyskoron verovelalleen 1.5.2021 alkaen. Viivästyskorko on 2,5 %, kun korko normaalisti on 7 %.
  • Helpotettua maksujärjestelyä voivat hakea kaikki asiakkaat, joilla ei ole esimerkiksi ilmoituspuutteita tai veroja ulosotossa. Helpotettua maksujärjestelyä voit hakea myös, vaikka sinulla olisi aiempi, ennen kesäkuuta 2021 tehty maksujärjestely edelleen voimassa. Näin saa verojen maksamiseen vielä lisää aikaa. Näissä tilanteissa aiempi maksujärjestely korvataan uudella.
  • Asiakkaalle loppuvuonna maksettavia veronpalautuksia ei käytetä helpotetussa maksujärjestelyssä olevien verojen maksuun.
  • Verohallinto pyrkii käsittelemään maksujärjestelypyynnöt viikon sisällä hakemuksen lähettämisestä.

Ohjeita maksujärjestelyä hakeville

Verovelan kokonaismäärä laskussa

Verovelan kokonaismäärä oli heinäkuussa 3,6 miljardia euroa. Ennen koronapandemiaa verovelan määrä oli noin 3,1 miljardia euroa.

Verovelkaa on nyt 500 miljoonaa vähemmän kuin vuosi sitten elokuussa 2020. Verovelasta maksujärjestelyssä on tällä hetkellä 40 prosenttia.

Minna Petäinen

Tulosta

Oikeasti hyödyllistä tietoa arjen talousasioista

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.