Veronpalautuksen saaja, ilmoita tilinumerosi viimeistään 27.7.

26.07.2021  |  Uutiset

Moni nuori ensikertalainen on jäämässä tiistaina 3. elokuuta ilman veronpalautusta, koska verottajalta puuttuu tilinumero. Huomenna tiistaina 27.7. on viimeinen päivä ilmoittaa oma tilinumero Omaverossa elokuun veronpalautuksia varten.

Verohallinnolta puuttui heinäkuun viimeisellä viikolla edelleen tilinumero 48 000 henkilöltä, jotka ovat saamassa veronpalautuksia tiistaina 3. elokuuta. Jos Verohallinnolla ei ole henkilön tilinumeroa ajoissa, veronpalautus lähtee maksuosoituksena. Maksuosoituksena maksetun veronpalautuksen voi lunastaa Nordean konttoreista myöhemmin. Veronpalautuspäivänä ei rahoja vielä saa.

Henkilöasiakkaiden verotus valmistuu nyt kolmatta vuotta joustavasti, eli eri henkilöillä eri aikaan. Siksi veronpalautusten tai mahdollisten jäännösverojen eli mätkyjen määräpäiviä on tänäkin vuonna useita. Ensimmäiset saivat veronpalautukset heinäkuussa, viimeisimmät joulukuussa.

Kaikkien henkilöasiakkaiden viime vuoden verotus ei ole vielä valmistunut. Viimeisimmätkin saavat vuoden 2020 verotuspäätökset lokakuun loppuun mennessä.

Verojen maksupäivät elokuussa 2021

2.8. Jäännösveron maksupäivä 330 000 asiakkaalla. Maksettavaa yhteensä 119 miljoonaa euroa.
3.8. Veronpalautuksia maksetaan 2 miljoonalle asiakkaalle yhteensä 990 miljoonaa euroa.
6.8. Kiinteistöveron maksupäivä 1,8 miljoonalla asiakkaalla. Maksettavaa yhteensä 323 miljoonaa euroa.

Satu Alavalkama

Tulosta

Oikeasti hyödyllistä tietoa arjen talousasioista

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.