Veronpalautuksiin liittyvä huijausviesti liikkuu sähköpostilla

02.07.2018  |  Uutiset

Verohallinnon nimissä on lähetetty sähköpostissa huijausviestejä, jossa saatetaan kertoa veronpalautuksesta, jota ei ole olemassa.

Verohallinto muistuttaa, ettei se milloinkaan pyydä sähköpostilla tai tekstiviestillä henkilökohtaisia tietoja, kuten verkkopankkitunnuksia, tilitietoja tai henkilötunnusta. Verohallinto ei liioin koskaan kysy puhelimitse, sähköpostitse tai millään muulla tavalla pankkitunnuksiin tai luottokorttitietoihin liittyviä tietoja.

Verohallinto ei koskaan lähetä asiakkaille verotuspäätöstä tai mitään siihen liittyviä tietoja sähköpostitse. Joten veronpalautuspäätöstä ei voi saada sähköpostitse.

Jos olet saanut Verohallinnon nimissä lähetetyn huijausviestin, voit soittaa Verohallinnon numeroon 029 512 000. 

Huijausviesti (myös phishing- tai kalasteluviesti) on tyypillisesti sähköposti, viesti sosiaalisessa mediassa tai tekstiviesti. Viestissä voidaan esimerkiksi luvata rahaa tai pelotella vakavilla seuraamuksilla, jos et heti toimi viestin ohjeiden mukaan. Tavoitteena on saada sinut luovuttamaan esimerkiksi pankkitunnukset tai luottokorttisi tiedot. Lisää tietoa huijausviesteista Verohallinnon verkkosivuilla

Minna Petäinen

Tulosta

Haluatko lisää hyötytietoa arjen talousasioista?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.