Veronpalautus pankkitilille jo 3. joulukuuta

24.11.2020  |  Uutiset

Verohallinto aikaistaa veronpalautusten maksupäiviä. Veronpalautukset maksetaan jatkossa kuukauden 3. päivä tai sitä seuraavana arkipäivänä.

Muutos vaikuttaa joulukuun veronpalautuksiin, jotka maksetaan jo torstaina 3.12. Aiemmin veronpalautukset on maksettu kuukauden 4. päivä.

Joulukuun veronpalautuspäivä on viimeinen, kun vuoden 2019 veronpalautuksia tulee maksuun. Tuolloin veronpalautuksia saa noin 100 000 henkilöä. 

Joulukuusta eteenpäin Verohallinto maksaa veronpalautukset kuukauden kolmas päivä, jos päivä on arkipäivä. Palautus ei välttämättä ilmesty tilille heti aamusta, vaan summa voi tulla maksuun vasta myöhemmin päivän aikana.

Veronpalautuksien maksupäivät ja jäännösverojen eli mätkyjen eräpäivät ovat nyt toista vuotta eri ihmisillä eri aikaan.

Verohallinto maksaa veronpalautuksia heinä-joulukuussa. Veronpalautusten maksukuukausi riippuu siitä, milloin henkilön verotus päättyy. Suurin osa henkilöistä on saanut veronpalautuksensa elo- tai syyskuussa. 

Pankkitilin ehtii vielä ilmoittaa Omaverossa

Jos haluat joulukuussa maksettavan veronpalautuksen pankkitilillesi, ilmoita tilinumerosi viimeistään 26.11. Omaverossa. Paperilomakkeella tilinumeroa ei enää ehdi ilmoittaa. Tilinumeroa ei voi ilmoittaa puhelimitse.

Omaverosta voit tarkistaa, mikä tilinumero Verohallinnolla on tällä hetkellä tiedossa. Huomaa, että Verohallinnon tiedoissa voi olla kerrallaan vain yksi tilinumero. 

Jos veronpalautuksen saaja ei ole ilmoittanut tilinumeroaan Verohallinnolle tai tili on lopetettu, Verohallinto maksaa veronpalautuksen maksuosoituksena eli rahalähetyksenä. 

Aiemmin veronpalautusten maksuosoitukset on maksettu OP:n välityksellä. Joulukuusta alkaen asiakas hakee veronpalautuksen maksuosoituksen Nordeasta. 

Minna Petäinen 

Tulosta

Oikeasti hyödyllistä tietoa arjen talousasioista

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.