Verovelka hienoisessa laskussa – velkaa on nyt 3,7 miljardia euroa

15.10.2021  |  Uutiset

Yritysten ja henkilöasiakkaiden kokonaisverovelka oli lokakuun alussa 110 miljoonaa euroa pienempi kuin vuoden alussa tammikuussa. Verovelkaa on tällä hetkellä yhteensä noin 3,7 miljardia euroa. 

"Verovelan lasku alkuvuonna on poikkeuksellista. Normaalisti tilanne on se, että verovelka kasvaa loppuvuotta kohden, kunnes vanhat verovelat vanhenevat vuodenvaihteessa", prosessinomistaja Timo Helin Verohallinnosta sanoo tiedotteessa.  

Esimerkiksi viime vuonna verovelka oli kasvanut tammi-lokakuun välisenä aikana 1,3 miljardia euroa.  

Verovelasta 49 prosenttia on arvonlisäveroja, 34 prosenttia henkilöasiakkaiden tuloveroja, 11,5 prosenttia yhteisöjen tuloveroja ja 1,6 prosenttia kiinteistöveroja. Loput verovelasta on valmisteveroja ja muita veroja. 

Helpotettuun maksujärjestelyyn haki tänä vuonna 26 000 Verohallinnon asiakasta. Noin 70 prosenttia helpotettua maksujärjestelyä hakeneista oli henkilöitä. 

"Hakemusten valossa näyttää siltä, ettei yrityksillä ollut enää tänä vuonna yhtä paljon koronasta johtuvia maksuvaikeuksia kuin viime vuonna", riskivastaava Tuomas Hurskainen Verohallinnosta sanoo 

Vuonna 2020 helpotetun maksujärjestelyn hakijoita oli 39 000. Hakeneista puolet oli yrityksiä ja puolet henkilöitä. 

Yrityksillä ja henkilöasiakkailla oli mahdollisuus huhti-elokuussa hakea lisäaikaa verojen maksuun helpotetuin ehdoin. Helpotettujen maksujärjestelyjen tavoitteena oli auttaa erityisesti yrityksiä ja toiminimiyrittäjiä, jotka ovat koronatilanteen takia maksuvaikeuksissa.  

Minna Petäinen

Tulosta

Oikeasti hyödyllistä tietoa arjen talousasioista

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.