Pörssi-ilta Vero2017-tapahtumassa

Vero2017 Helsingissä 14.-15.3.

Pörssisäätiön ja Veronmaksajien Pörssi-ilta keskiviikkona 15.3 klo 17.00 - 19.00 salissa A.

Jukka Leinonen, Jari Laaninen ja Timo Lappalainen.

Mukana ovat:

toimitusjohtaja Jukka Leinonen, DNA
rahoitusjohtaja Jari Laaninen, Fiskars
toimitusjohtaja Timo Lappalainen, Orion

DNA

DNA on tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon puhe-, data- ja tv-palveluita.

Vuonna 1999 perustettiin silloisen Finnet-ryhmän puhelinyhtiöiden laajentamiseksi kolme matkaviestinnän yhteistyöyhtiötä. Näistä yhtiöistä syntyi eri vaiheiden kautta DNA Finland Oy. Omistajina oli alkuvaiheessa noin 40 suomalaista puhelinyhtiötä. Nykyinen DNA-konserni aloitti toimintansa 1.7.2007.

DNA:lla on oma valtakunnallinen matkaviestinverkko ja kiinteä verkko sekä yli 3,8 miljoonaa matkaviestinverkon ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. DNA on myös kaapelioperaattori, ja yritys tarjoaa lisäksi maksu-tv-palveluita. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa.

Vuoden 2016 lopussa DNA:lla oli henkilöstöä vajaat 1 700. Liikevaihto vuonna 2016 oli 859 miljoonaa euroa ja liiketulos 91 miljoonaa euroa. Yhtiö listautui pörssiin marraskuussa 2016.

DNA:n suurimmat omistajat ovat Finda Oy, Php Holding Oy ja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen.

DNA:n strategisia tavoitteita ovat muun muassa markkinoiden tyytyväisimmät asiakkaat, asiakaslaskutuksen kasvattaminen sekä toimialan paras taloudellinen kehitys ja markkinoiden keskiarvoa nopeampi liikevaihdon kasvu.

  • Liikevaihto: 859 miljoonaa euroa (2016)
  • Liiketulos: 91 miljoonaa euroa (2016)
  • Osakekohtainen tulos: 0,51 euroa (2016)

lähde: corporate.dna.fi

Fiskars

Fiskarsin Ruukissa vuonna 1649 alkunsa saanut Fiskars on vanhin yhä toiminnassa oleva suomalainen yritys. Nykyisin Fiskars on kuluttajatuoteyhtiö, jolla on kolme ydinliiketoimintaa: toiminnalliset tuotteet, asumisen tuotteet ja ulkoilutuotteet.

Fiskarsin tunnettuja brändejä ovat Fiskarsin ohella Iittala, Gerber ja Royal Copenhagen. Vuonna 2015 Fiskars osti WWRD-yhtiöt, jonka tuotemerkkejä ovat muun muassa Waterford ja Wedgwood. Fiskarsin tuotteita on saatavilla yli 100 maassa.

Fiskarsin suurimmat omistajat ovat sijoitusyhtiöt Virala, Turret ja Holdix, joiden taustalla on Ehrnrooth-suvun jäseniä. Fiskars työllistää noin 8 700 henkilöä yli 30 maassa.

Konsernin liikevaihto oli 1 205 miljoonaa euroa vuonna 2016 ja liiketulos 83 miljoonaa euroa. Fiskars maksoi tilikaudelta 2015 osinkoa 0,70 euroa per osake.
Vuonna 2008 Fiskars asetti tavoitteeksi muuttua holding-yhtiöstä tehokkaaksi ja yhtenäiseksi kuluttajatuoteyhtiöksi. Yhtiö on vuosien mittaan kasvanut sekä orgaanisesti että yritysostoin. Se on myös yksinkertaistanut rakennettaan ja keskittynyt tiettyihin liiketoimintoihin ja brändeihin.

Tällä hetkellä Fiskarsin painopisteenä on kasvu ja globaali laajentuminen. Kasvustrategiassa on kolme osaa: markkinaosuuden vahvistaminen nykyisessä liiketoiminnassa ja nykyisillä markkinoilla, investointi ja laajentaminen uusiin kategorioihin sekä eteneminen uusille, houkutteleville markkinoille.

  • Liikevaihto: 1 205 miljoonaa euroa (2016)
  • Liiketulos: 83 miljoonaa euroa (2016)
  • Osakekohtainen tulos: 0,78 euroa (2016)

lähde: fiskarsgroup.com

Orion

Orion Oyj on suomalainen lääkkeiden ja diagnostisten testien kehittäjä. Lääkeliiketoimintaan kuuluvat lääkkeiden ja niiden vaikuttavien aineiden tutkimus, kehitys, valmistus ja markkinointi. Diagnostiikkaliiketoimintaan sisältyvät diagnostisten testien ja hygieniatestien kehitys, valmistus ja markkinointi.

Orion perustettiin vuonna 1917 eli se juhlii 100-vuotista taivaltaan samaan aikaan Suomen kanssa. Historiansa aikana Orion on ollut mukana monenlaisessa liiketoiminnassa konepajateollisuudesta makeisten valmistukseen. Yhtiön pääpaino on kuitenkin koko ajan ollut lääkeliiketoiminnassa. Orionin ensimmäiset myynniltään merkittävät ihmisille tarkoitetut lääkkeet olivat Parkinsonin taudin lääkkeet Comtess®/Comtan® (markkinoille 1998) ja Stalevo® (markkinoille 2003).

Orionin päämarkkina-alue on Suomi, jossa yhtiö on selvä markkinajohtaja. Yhteensä Orionin tuotteita on markkinoilla yli 100 maassa. Orionin asiakkaita ovat esimerkiksi erikois- ja yleislääkärit, eläinlääkärit, apteekit, sairaalat, terveyskeskukset, lääkäriasemat ja laboratoriot. Myös kuluttajat lemmikkeineen ovat tärkeä asiakasryhmä. Kaikki Orionin tehtaat ja valtaosa T&K-toiminnoista sijaitsevat Suomessa.

Orionin suurimmat omistajat ovat Erkki Etola ja yhtiöt, Maa- ja vesitekniikan tuki r.y. ja yhtiöt sekä Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen. Vuoden 2015 lopussa konsernin palveluksessa oli yhteensä 3 400 henkilöä.

Orionin vuoden 2016 liikevaihto oli 1 074 miljoonaa euroa ja liiketulos 315 miljoonaa. Orion maksoi tilikaudelta 2015 osinkoa 1,30 euroa per osake.

Orionin strategisia tavoitteita ovat mm. uusien innovatiivisten ja kustannustehokkaiden lääkkeiden ja hoitotapojen tuominen potilaille, toiminnan jatkuva parantaminen kestävän kehityksen alueella sekä kannattavuuden vahva kehittyminen.

  • Liikevaihto: 1 074 miljoonaa euroa (2016)
  • Liiketulos: 315 miljoonaa euroa (2016)
  • Osakekohtainen tulos: 1,77 euroa (2016)

Lähde: orion.fi

Tulosta

Haluatko lisää hyötytietoa taloudesta?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.