Veronmaksajat.fi uudistui – anna palautetta »

7.4.2008

Veronmaksajien Korpela tyytyväinen työmatkakulujen ilmoittamiseen verkossa

Esitäytetyn veroilmoituksen tarkistusaika on alkamassa. Työmatkakulut voi tänä vuonna ilmoittaa ensimmäistä kertaa sähköisesti verottajan sivuilla.

Veronmaksajien lakiasiain johtaja Vesa Korpela kiittelee kansalaisten arkea helpottavaa uudistusta. Hän kuitenkin muistuttaa, että muutokset on edelleen tehtävä paperiselle lomakkeelle, jos ne koskevat työmatkakulujen sijaan tai lisäksi vaikkapa pääomatuloja, tulonhankkimismenoja tai kotitalousvähennystä.

Korpelan mukaan veroilmoitus kannattaa tarkistaa aina huolella, myös silloin, kun luvassa näyttäisi olevan palautuksia.

”Kyseessä on vasta verottajan ehdotus. Esitäytetystä veroilmoituksesta puuttuvat muun muassa kotitalousvähennykset. Arvopaperien myynneistä on esitäytetty yleensä vain myyntihinta. Turhan veron välttämiseksi on syytä lisätä laskelmaan ostohinta ja kulut.” 

”Veroilmoituksen huolellisella tarkistamisella voi välttyä tuhansien eurojen aiheettomilta veroilta. Apua ja vinkkejä kaikille suomalaisille löytyy Veronmaksajien verkkopalvelusta", Korpela korostaa.

Korjatun tai täydennetyn veroilmoituksen viimeinen palautuspäivä on joko 8. tai 15. toukokuuta. Päivämäärä on merkitty lomakkeelle. Jos veroilmoitukseen ei tee muutoksia, sitä ei tarvitse palauttaa.

Lisätiedot:
tiedottaja Leena Kurkinen, Veronmaksajat, puh. (09) 6188 7352, 050 531 5465

 

Tulosta sivu
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki